Home » Geen categorie » Liebens uitgespeeld in Griekenland

Liebens uitgespeeld in Griekenland

Liebens uitgespeeld in Griekenland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De achtste editie van de Hellenic Zeus ITF Pro Circuit ($10 000, Griekenland) zitten er reeds op voor Klaartje Liebens (WTA-549). Ze struikelde in de eerste ronde.

Liebens, het achtste reekshoofd in Heraklion, kwam tegenover Sarah Beth Grey (WTA-989) uit Groot-Brittannië te staan. De twee dames keken elkaar nooit eerder in de ogen. Op papier mocht Liebens geen problemen kennen met de vierhonderd plaatsen lager gerangschikte Britse. De werkelijkheid draaide echter anders uit.

De Belgische speelde een verdienstelijke wedstrijd. Haar eerste opslag liet het ietwat afweten, maar gelukkig kon ze rekenen op een stabiele tweede service. Op die momenten won ze echter slechts een klein kwart van de punten. Ook bij Grey stokte de opslag, de Britse sloeg maar liefst 9 dubbele fouten.

Zowel in de eerste als in de tweede set moet Liebens een break toestaan. Grey, die zowel forehand als backhand met twee handen speelt, plaatst zich met tweemaal 6-4 voor de tweede ronde. Daarin neemt ze het op tegen Barbora Miklova (WTA-1271).

In het dubbelspel op Griekse bodem trad Julien Dubail (ATP D-557) aan samen met Matthieu Roy (ATP D-804) uit Frankrijk. Als derde reekshoofden namen ze het op tegen het Poolse duo Kamil Gajewski (ATP D-805) en Szymon Walkow (ATP D-1046). De Polen hebben twee tie breaks nodig om afstand te nemen van Dubail en Roy. Met 7-6(5) en 7-6(3) knikkeren ze onze landgenoot uit het toernooi.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws