Home » Geen categorie » Liebens zet scheve situatie recht in Dijon

Liebens zet scheve situatie recht in Dijon

Liebens zet scheve situatie recht in Dijon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Klaartje Liebens (WTA-567) heeft de kwartfinale bereikt op het ITF-toernooi van Dijon (Frankrijk, $ 10 000). Ze kwam aanvankelijk op achterstand tegen de Duitse Natalie Proese (WTA-801) maar keerde nog knap terug.

Vijfde reekshoofd Liebens was in hun eerste onderlinge duel torenhoog favoriet tegen de lager gerangschikte Duitse Proese. De Duitse nam echter de beste start. In de eerste set ging ze bij een 3-2-voorsprong door de opslag van onze landgenote. Ze hield haar break voorsprong vast en greep de set met 6-3.

In de tweede set leek Proese op weg naar de zege want ze kwam op een 2-0-voorsprong. Liebens begon echter meer winners te slaan en keerde knap terug. De 21-jarige speelster kwam met 6-3 langszij. Nu had ze de wind in de zeilen en stormde ze naar 6-2 in de beslissende derde set. In de kwartfinale speelt Liebens tegen de Roemeense Karola Patricia Bejenaru (WTA-836). Het wordt hun eerste duel.

Liebens is niet de enige landgenote in Dijon. Ook eerste reekshoofd Elyne Boeykens (WTA-339) en achtste reekshoofd Hélène Scholsen (WTA-629) bereikten eerder al de tweede ronde. Ze komen donderdag in actie en kunnen elkaar tegenkomen bij de laatste acht.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws