Home » Geen categorie » Lopez verschalkt Cilic en verovert titel in Queen’s

Lopez verschalkt Cilic en verovert titel in Queen’s

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Feliciano Lopez (ATP-32) heeft zich verrassend tot eindwinnaar gekroond op het toernooi van Queen’s (Verenigd Koninkrijk, Gras, € 1 836 660). In een spannende finale zegevierde de Spanjaard tegen vierde reekshoofd Marin Cilic (ATP-7).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het prestigieuze toernooi van Queen’s begon deze week met verrassingen toen topreekshoofd Andy Murray (ATP-1), tweede reekshoofd Stan Wawrinka (ATP-3) en derde reekshoofd Milos Raonic (ATP-6) al in de eerste ronde moesten inpakken.

De 35-jarige Spanjaard Feliciano Lopez kegelde tweede reekshoofd Wawrinka uit het toernooi en knokte zich daarna tot in de finale van Queen’s. In de kwartfinale rekende hij af met zevende reekshoofd Tomas Berdych (ATP-14) die eerder Steve Darcis (ATP-58) had uitgeschakeld. Daarna ging Lopez in de halve finale voorbij zesde reekshoofd Grigor Dimitrov (ATP-11).

In de finale moest de verrassende Lopez aan de bak tegen nummer zeven Cilic, het vierde reekshoofd. In een ware thriller slaagde de Spanjaard erin om opnieuw een reekshoofd te kloppen. Na 2 uur en 31 minuten triomfeerde hij met 4-6, 7-6 en 7-6 en zo volgt hij Murray op als eindwinnaar. In de beslissende tiebreak redde Lopez nog één matchpunt. De Spanjaard is de oudste winnaar op de erelijst van Queen’s.

Voor de Spanjaard is het de zesde ATP-titel uit zijn carrière en de derde grastitel uit zijn loopbaan. Hij verovert in Queen’s de eerste titel van het seizoen. Hierdoor klimt Lopez volgende week naar nummer 25 op de ATP-ranking. Cilic stijgt één plaatsje naar nummer zes.

Het was overigens een topdag voor de oldies. Roger Federer (ATP-5), die net als Lopez 35 jaar is, won al voor de negende keer het toernooi van Halle.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS