Home » Grand Slam » Australian Open » Loting Australian Open: kansen voor Goffin

Loting Australian Open: kansen voor Goffin

Loting Australian Open: kansen voor Goffin

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Melbourne is geloot voor het enkelspel op de Australian Open.

Beste Belg David Goffin (ATP-11, ook elfde reekshoofd) had de kaarten aan zijn kant bij de loting. Hij opent het toernooi tegen de Fransman Jeremy Chardy (ATP-56) en wacht bij winst ook een – op papier – makkelijke tweede ronde tegen Cameron Norrie (ATP-62) of Pierre-Hugues Herbert (ATP-64). Als de Luikenaar de vierde ronde haalt, behoort een topaffiche tegen Alexander Zverev (ATP-7) tot de mogelijkheden.

Een andere mogelijke vierde ronde om naar uit te kijken is er eentje tussen Rafael Nadal (ATP-1) en Nick Kyrgios (ATP-26). Op dag één mag de tennisfan zich dan weer opmaken voor een clash tussen Daniil Medvedev (ATP-4) en het jonge toptalent Frances Tiafoe (ATP-49).

Nog leuk om mee te geven: een Roger Federer (ATP-3) vs. Nadal finale behoort tot de mogelijkheden, maar dan zal de Zwitser wel komaf moeten maken met Novak Djokovic (ATP-1) die hij in de halve finale kan ontmoeten.

Vrouwen

Bij de vrouwen is het uitkijken naar een potentiële Belgische derde ronde. Die kan er komen als Elise Mertens (WTA-17), zestiende reekshoofd, en Kirsten Flipkens (WTA-79) beiden hun eerste twee partijen winnen. Mertens moet zich dan eerst voorbij Danka Kovinic (WTA-82) uit Montenegro knokken, daarna volgt de winnares van het duel tussen Kristyna Pliskova (WTA-62) en Heather Watson (WTA-101). Flipkens wacht eerst de verraderlijke Karolina Muchova (WTA-21), daarna Tatjana Maria (WTA-83) of Catherine Bellis (WTA-838).

Alison Van Uytvanck (WTA-47) mag in haar eerste ronde de Française Fiona Ferro (WTA-63) in de ogen kijken. Haar mogelijke tweede horde wordt er eentje tegen Qiang Wang (WTA-28) of Pauline Parmentier (WTA-133). Als we nog verder vooruitkijken, wacht in de derde ronde eventueel Serena Williams (WTA-9).

Een interessant duel bij de vrouwen in de eerste ronde is ongetwijfeld Maria Sharapova (WTA-145), die een wildcard kreeg van de organisatie, tegen negentiende reekshoofd Donna Vekic (WTA-20).

Extra Belgen?

De komende dagen wordt het nog uitkijken naar hoe Kimmer Coppejans (ATP-158) en Greet Minnen (WTA-119) presteren in de kwalificaties. Zij zijn nog steeds in de running om een plaats te bemachtigen op de hoofdtabel.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws