Home » Geen categorie » Lucky loser Geens stunt in Lyon, exit Mertens

Lucky loser Geens stunt in Lyon, exit Mertens

Lucky loser Geens stunt in Lyon, exit Mertens

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Clément Geens (ATP-350) werd als lucky loser opgevist voor de hoofdtabel op het Challengertoernooi van Lyon (€ 64 000) en bereikte verrassend de tweede ronde. Yannick Mertens (ATP-213) verloor in de eerste ronde.

Na successen op het ITF-circuit, waagt de 20-jarige Geens zich nu aan challengertoernooien. In de beslissende kwalificatieronde op het gravel van Lyon moest Geens echter het onderspit delven tegen de Zwitser Yann Marti (ATP-342). Door een last minute forfait van de Italiaan Luca Vanni (ATP-168), werd onze landgenoot alsnog opgevist voor de hoofdtabel.

In de eerste ronde moest Geens aan de bak tegen de Nederlander Antal Van Der Duim (ATP-251). De acht jaar oudere Van Der Duim startte door zijn hogere ranking en ervaring als favoriet maar Geens verbaasde met een knappe stunt. In de eerste set verloor Geens nog nipt in een tiebreak maar daarna greep hij de tweede set knap met 6-1. In de beslissende derde set haalde Geens het met 7-5 en mocht zo na een strijd van 2 uur en 34 minuten juichen.

Voor Geens is het zijn eerste zege op de hoofdtabel van een challengertoernooi. Hij vertoeft in de tweede ronde in het gezelschap van Kimmer Coppejans (ATP-203) en Steve Darcis (ATP-145) die al eerder hun eerste rondepartij wonnen. In de tweede ronde volgt een duel tegen Laurent Lokoli (ATP-610) of Tommy Paul (ATP-212).

Yannick Mertens - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Yannick Mertens – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Yannick Mertens (ATP-213) kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde in Lyon. Hij verloor met 6-4 en 6-0 van de Fransman Tristan Lamasine (ATP-202).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws