Home » Nieuws » Lucky loser maakt korte metten met Djokovic in Wenen

Lucky loser maakt korte metten met Djokovic in Wenen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Novak Djokovic (ATP-1) heeft een pijnlijke nederlaag geleden op het ATP-toernooi van Wenen (Hardcourt, € 1 550 950). De Serviër ging in de kwartfinale onderuit tegen lucky loser Lorenzo Sonego (ATP-42).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het kan verkeren. Begin deze week verloor de 25-jarige Italiaan Sonego nog in de laatste kwalificatieronde in Wenen tegen de Sloveen Aljaz Bedene (ATP-53). Hij werd echter opgevist als lucky loser en verbaasde in de kwartfinale met de grootste zege uit zijn carrière.

Met 6-2 en 6-1 ging Sonego in amper één uur en acht minuten voorbij nummer één Djokovic. De Italiaan was in de wolken met zijn stunt: “Dit is zeker de grootste overwinning uit mijn leven. Novak is de beste van de wereld. Vandaag speelde ik zo goed. Dit is ongeloofelijk en geweldig! Ik ben super blij!”

Sonego is de eerste lucky loser die Djokovic kan kloppen. De Serviër maakte heel veel onnodige fouten, terwijl Sonego met aanvallend tennis imponeerde.

Door zijn nederlaag mist Djokovic zijn kans om te verzekeren dat hij het jaar afrondt op de nummer éénpositie. Als hij het toernooi van Wenen zou gewonnen hebben, zou hij al zeker het seizoen beëindigen als het nummer één en daarmee het record van Pete Sampras evenaren van zes seizoenseindes als nummer één.

Het is echter nog maar de derde nederlaag van de Serviër dit seizoen, tegenover 39 zeges en het ziet ernaar uit dat Djokovic later het record van Sampras nog zal evenaren.

In zijn halve finale speelt Sonego tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-20) of de Brit Daniel Evans (ATP-33). In de andere halve finale staan Kevin Anderson (ATP-111) en Andrey Rublev (ATP-8) tegenover elkaar.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER