Home » Geen categorie » ‘Lucky loser’ Salden naar halve finale Bochum

‘Lucky loser’ Salden naar halve finale Bochum

‘Lucky loser’ Salden naar halve finale Bochum

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Lara Salden (ITF-346) is aan een knappe reeks bezig op de IGTA Junior Cup in Bochum (Grade 2). Als ‘lucky loser’ stootte ze door naar de halve finale op het Duitse gravel, waarin ze het vrijdag opneemt tegen zesde reekshoofd Oana Gavrila (ITF-91).

Salden stond in Bochum niet rechstreeks op de hoofdtabel, en moest eerst drie kwalificatieronden afwerken. In de beslissende ronde ging ze in drie felbevochten sets onderuit tegen Adriana Sosnovschi (ITF-190), maar ze werd opgevist als ‘lucky loser’.

Op de hoofdtabel versloeg onze landgenote achtereenvolgens Mirjam Bjorklund (ITF-180) en Lara Escauriza (ITF-102) op weg naar de kwartfinale. In de strijd om een plaats bij de laatste vier was Salden ook te sterk voor de Amerikaanse Gabriella Pollner (ITF-133) met 6-4 4-6 en 6-2. Op vrijdag strijdt ze tegen de Roemeense Gavrila om een plaats in de finale.

Ook in het dubbelspel boekte Salden enkele mooie zeges aan de zijde van de Nederlandse Phillis Vanenburg (ITF-150). In de halve finale verloren ze van het Roemeense duo Georgia Andreaa Craciun (ITF-131) & Oana Gavrila (ITF-91) met 5-7 7-6(2) en [7-10]. In het enkelspel kan Salden revanche nemen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws