Home » Geen categorie » Lucky loser van Rome heeft echt immens veel geluk

Lucky loser van Rome heeft echt immens veel geluk

Lucky loser van Rome heeft echt immens veel geluk

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Lucas Pouille (ATP-51) was de lucky loser van het Masters-toernooi in Rome. De Fransman verloor in de kwalificaties, maar werd uiteindelijk toch nog opgevist door een blessure van een landgenoot.

Jo Wilfried Tsonga (ATP-7) gaf net voor zijn eerste match namelijk forfait door een kleine blessure. Hij wou ook zijn kansen om Roland Garros te spelen niet verpesten. Omdat Tsonga een reekshoofd mocht Pouille in één keer naar de tweede ronde en hij kreeg ook nog een goede loting cadeau.

In zijn eerste match won hij van Ernest Gulbis (ATP-84) na op de rand van uitschakeling gestaan te hebben. Zowel in de tweede als derde set stond break hij namelijk een break achter. Hierna boekte Pouille dan weer een heel knappe zege tegen de Spanjaard David Ferrer (ATP-9).

Het geluk van Lucas Pouille blijft echter duren. Zo moest hij op vrijdag zijn kwartfinale in het Masters-toernooi spelen, maar zijn tegenstander gaf forfait wegens een heupblessure. Zo krijgt Pouille een vrijgeleide naar de halve finale waar hij het zal opnemen tegen Andy Murray (ATP-3).

Hoewel Pouille normaal enkele plaatsen zou zakken door zijn verlies in de kwalificaties zal hij nu maar liefst 21 plaatsen stijgen op de wereldranglijst. Bij een eventuele stuntzege tegen Murray worden dat zelfs 26 plaatsen. Pouille beleeft ongetwijfeld dan ook de beste tennisweek uit zijn carrière

koen

koen

Meer nieuws