Home » Davis Cup » Maak kennis met Bedene, het geheime wapen van Groot-Brittannië (misschien)

Maak kennis met Bedene, het geheime wapen van Groot-Brittannië (misschien)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Groot-Brittannië stelt momenteel alles in het werk om de Sloveense Brit Aljaz Bedene (ATP-45) klaar te stomen voor de Davis Cup-finale tegen België over tien dagen in Flanders Expo in Gent. Er schuilt echter nog een addertje onder het gras…

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Bedene is een gravelspecialist en aangezien de Belgen voor de finale kozen voor gravel als ondergrond wil de Britse Davis Cup-kapitein Leon Smith hem maar al te graag in zijn team opnemen. Dat Bedene speelgerechtigd is, is echter nog niet zeker en hangt van de Internationale Tennisfederatie (ITF) af. Bedene is namelijk geboren in Slovenië en hoewel hij al enkele jaren in Engeland woont en inmiddels de Britse nationaliteit heeft, werd hij tussen 2010 en 2012 drie keer opgeroepen voor de Sloveense Davis Cup-ploeg. Ook al speelde Bedene geen enkele keer, sinds 1 januari van dit jaar is er een nieuwe ITF-regel die stelt dat een speler niet voor een tweede land in de Davis Cup mag uitkomen.

Groot-Brittannië zegt dat deze regel echter niet van toepassing is voor Bedene aangezien de speler het nodige papierwerk lang voor 1 januari 2015 in orde had gebracht. Om groen licht te krijgen, reist Bedene vandaag naar de hoofdzetel van de ITF in Praag met een advocaat van de Britse tennisbond. Als Bedene speelgerechtigd is en James Ward (ATP-155) zijn tweede plaats in de Britse ploeg wil afstaan, krijgt België er na Andy Murray (ATP-2) er dus een te duchten tegenstander bij in de finale.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS