Home » Xtra » Maak kennis met Les Davis’Et

Maak kennis met Les Davis’Et

Maak kennis met Les Davis’Et

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In het Davis Cup-duel tussen België en Zwitserland kon je er opnieuw niet naast kijken: de enthousiaste supporters achter de Belgische bank gehuld in een zwart-geel-rode outfit. Wie is deze groep van die hards? Tennisplaza België zocht het uit.

“Tous ensemble, tous ensemble, tous ensemble, hey, hey, hey!” weerklinkt het bij elke Belgische Davis Cup-confrontatie luidkeels vanop de tribunes. Nee, je kan er niet naast kijken als ze aanwezig zijn en dat zijn ze sinds 2011 altijd. Het gaat om een groep supporters die zichzelf Les Davis’Et noemen en ook bij de Belgische spelers zelf bekend zijn.

Ruben Bemelmans - © Fotoplaza | Christophe Moons
Ruben Bemelmans – © Fotoplaza | Christophe Moons

“Ik ken enkele van de Davis’Et supporters zelfs persoonlijk”, vertelt Davis Cup-speler Ruben Bemelmans (ATP-133). “Supertoffe mensen zijn dat en de hele ploeg vindt het fantastisch dat ze ons overal naartoe volgen, waar wij ook moeten spelen. Hun enthousiasme en steun helpen ons vooral in het buitenland vooruit. Als de meerderheid van het publiek voor de tegenpartij supportert, kunnen wij gelukkig altijd rekenen op Les Davis’Et.”

Les Davis’Et werden officieel boven het doopvont gehouden in december 2011, maar reeds in 2006 vormde zich een groepje supporters rond het Belgische Davis Cup-team. “Enkele vrienden van Julien Hoferlin (toenmalig Davis Cup-kapitein, nvdr.) waren mee afgereisd naar Bratislava waar België het opnam tegen Slovakije”, vertelt Davis’Et supporter Tatiana De Radzitzky. “Het was echter onder impuls van de moeder van Steve Darcis, Marie-Agnès Thunus én mede-bezieler Eloïse Voyeux dat Les Davis’Et vorm kreeg. Zij lanceerden een oproep om massaal af te zakken naar de Spiroudome in Charleroi toen België het in maart 2011 moest opnemen tegen Spanje. Een jaar later zijn we zelfs met een groep van 23 supporters afgereisd naar Glasgow voor België tegen Groot-Brittannië. Toen waren we écht gelanceerd.”

Bovenal Belg

Hoewel de meeste leden van Les Davis’Et Franstalig zijn, voelen alle supporters zich in bovenal Belg. “Wij zijn er om onze nationale tennissterren te steunen, wij zijn één als supportersgroep én trotse Belgen”, vertelt Nicolas Naets, een Vlaming. “Wat een weekend Davis Cup met Les Davis’Et zo uniek maakt? Het is vrij intensief, maar je hebt als groep maar één doel voor ogen: de Belgische Davis Cup-ploeg naar de overwinning schreeuwen.” Voor de die hards houdt het ook niet op na de wedstrijden. “Onze wegen scheiden pas op het einde van het weekend want er worden ‘s avonds ook etentjes en feestjes georganiseerd. Dat schept een band met de andere supporters en op die manier ontstaan er zelfs vriendschappen voor het leven.”

Tennisplaza België volgde Les Davis’Et van heel nabij op de Davis Cup-confrontatie tussen België en Zwitserland en maakte onderstaand sfeerfilmpje.
 


 
[alert type=”info” title=”Lid worden?”]Heb je interesse om lid te worden van Les Davis’Et? Je kan hen mailen via daviset@daviset.be en volgen op Facebook en Twitter.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws