Home » Grand Slam » Wimbledon » Maakt Darcis zijn terugkeer op Wimbledon?

Maakt Darcis zijn terugkeer op Wimbledon?

Maakt Darcis zijn terugkeer op Wimbledon?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-212) heeft een jaar na zijn heroïsche overwinning een wildcard aangevraagd aan de organisatie van Wimbledon. Of hij die ook daadwerkelijk zal krijgen, blijft koffiedik kijken.

24 juni 2013. Op een zonnige maandag in Londen zorgt Steve Darcis persoonlijk dat hij de volgende dag in alle kranten staat. Als eerste man ooit is hij er in geslaagd om Rafael Nadal te verslaan in de eerste ronde van een Grand Slam-toernooi, en dat nog wel in straight sets. De prijs die hij daar moest voor betalen is echter verschrikkelijk hoog. Darcis gaat helemaal op in de wedstrijd en gaat voor elk punt. Enkele duiken naar de bal horen daar ook bij, maar hij maakt ook een slechte landing. Gevolg: een zware schouderblessure. De tweede ronde moest hij al noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan en ook op de volgende toernooien kon hij niet aanwezig zijn. Op het eind van het seizoen kwam de Belg nog even terug piepen op het circuit, maar de balans was zwaar: de blessure was nog niet hersteld en Darcis moest onder het mes. Opnieuw zes maanden aan de kant dus.

Maar er is licht aan het eind van de tunnel. Sinds enkele weken traint Steve Darcis terug en bereidt hij zich voor op een definitieve terugkeer op het internationale circuit. Waar dat precies zal zijn, ligt nog niet volledig vast, maar de 30-jarige Waal hoopt dat het op de plaats kan zijn waar de problemen een jaar geleden startten. Aangezien zijn afwezigheid er voor gezorgd heeft dat Darcis terug is gezakt naar plaats 212 op de ranglijsten, heeft hij echter wat hulp nodig van de organisatie om op de hoofdtabel te geraken.

Wildcards zijn echter zwaar begeerd bij Grand Slams, en dus is de kans niet al te groot dat hij ook effectief een positief antwoord zal krijgen. Maar er is wel degelijk een kans. Mocht het een van de andere drie Grand Slams geweest zijn, dan zou die kans er niet zijn. Daar gaan de wildcards namelijk standaard naar mensen uit eigen land, aangevuld met spelers uit de landen van de andere twee majors. Wimbledon heeft nooit aan die afspraak meegedaan en dus vallen daar soms enkele verrassingen te noteren bij het uitdelen van de free tickets naar de hoofdtabel. De emotionele band die Darcis sinds vorig jaar heeft met de All England Club zou hem dus de nodige sympathie van de toernooidirectie kunnen geven, waardoor hij zijn rentree kan maken op zijn geliefde gras.

Ondertussen werd er in Londen bekend gemaakt dat ze – in navolging van Roland Garros – ook hun prijzengeld zouden optrekken. Spelers en speelsters krijgen dit jaar een opslag van 10 % wat voor de winnaar een cheque van meer dan twee miljoen euro betekent. Ook zij die in de eerste ronde verliezen krijgen nog een aardige duit. Met bijna € 33 000 is een tripje naar Londen al snel geslaagd.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws