Home » WTA » Maakt Jankovic comeback? “Ik ben nooit officieel gestopt, dus wie weet…”

Maakt Jankovic comeback? “Ik ben nooit officieel gestopt, dus wie weet…”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Servische Jelena Jankovic was zaterdag een verrassende gast op de Adria Tour. In een interview met tennis.com zet zij de deur op een kier voor een comeback.

Jankovic speelde én won in Belgrado, aan de zijde van Novak Djokovic, een dubbeltje tegen Nenad Zimonjic en Olga Danilovic: 7-6 (5). Het was bijna drie jaar geleden dat de Servische nog eens haar tenniskunsten kon laten zien voor publiek.

“Het was fantastisch, vooral om de baan met Novak te mogen delen”, laat Jankovic optekenen. “Ik ben dankbaar dat hij me heeft uitgenodigd, want het voelt heel bijzonder als je in je thuisstad voor een thuispubliek kan spelen.”

Rugblessure

Jankovic bekleedde in 2008 en 2009 achttien weken de nummer 1-positie op de wereldranglijst. Na de US Open 2017 zag ze haar seizoen en ook de twee daaropvolgende in rook opgaan door een rugblessure. “Het heeft me heel wat tijd gekost om terug een normaal leven te kunnen leiden, maar nu voel ik me goed. Ik ben gelukkig. Het is niet gemakkelijk om in deze tijd plannen te maken, maar ik vond het geweldig om terug te tennissen. Ik ben nooit officieel gestopt, dus wie weet… Ik laat de deur op een kier staan.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS