Home » Davis Cup » Maakt Rochus Davis Cup-comeback? “Ach, waarom niet?”

Maakt Rochus Davis Cup-comeback? “Ach, waarom niet?”

Maakt Rochus Davis Cup-comeback? “Ach, waarom niet?”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Eén van de meest opvallende gezichten in het Belgische Davis Cup-team afgelopen weekend was zonder twijfel Olivier Rochus. De gewezen tennisser vierde mee met z’n ex-ploegmaats en verrast nu in La Dernière Heure: “Ik heb ervaring en kan fit geraken op slechts enkele weken tijd, ik wil gerust het dubbelspel op mij nemen in de finale.”

“Ik heb recent nog enkele interclubwedstrijden afgewerkt in Frankrijk en speelde in het verleden al samen met Steve (Darcis, nvdr.) en Ruben (Bemelmans, nvdr.), dus waarom niet?”, vraagt Rochus zich openlijk af in de Franstalige krant. “Ach, nog niemand heeft mij gevraagd, dus momenteel is mijn deelname niet aan de orde.”

“Zal niet gebeuren”

Oli, die toegeeft dat hij spijt heeft dat hij net een jaar voor de Davis Cup-finale afscheid nam van het tennis, hoopt dan misschien wel op een selectie, volgens insiders is het weinig waarschijnlijk dat het zover zal komen. “Vooral voor Kimmer (Coppejans, nvdr.) zou zoiets bitter zijn. Hij zou dan uit de ploeg vallen”, laat een insider aan Tennisplaza België weten. “Ach, Oli is een hele toffe kerel, maar hierin volgt niemand hem. Hij zal nooit opnieuw geselecteerd worden.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws