Home » WTA » Maakte Safarova nu een comeback of niet? “Deed het voor mijn nichtjes”

Maakte Safarova nu een comeback of niet? “Deed het voor mijn nichtjes”

Maakte Safarova nu een comeback of niet? “Deed het voor mijn nichtjes”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Lucie Safarova (NG), die afscheid nam van het tennis op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) in 2019, speelde deze week op het ITF-toernooi van Reims (Frankrijk, W25). Maar de Tsjechische maakt meteen duidelijk dat dit geen officiële comeback is.

Safarova speelde in de eerste ronde tegen de 18-jarige Française Yaroslava Bartashevich (WTA-782). Beide speelsters kregen een wildcard. Safarova won met 3-6, 6-3 en 6-1 na 2 uur en 24 minuten.

Geen comeback

De 36-jarige Tsjechische, ondertussen moeder van een zoon en dochter, drukte meteen alle geruchten rond een eventuele comeback de kop in. “Ik tennis nog steeds graag, maar ik wil niet meer terug.”

Safarova ging ook meedoen in het dubbelspel met haar 17-jarig nichtje Emma Dvorackova (NG), die haar eerste stappen zet op het professionele circuit. Ze zouden uitkomen tegen Mariia Bergen (WTA D-1433) en Daria Lopatetska (WTA D-937) uit Oekraïne.

“We zijn een tennisfamilie. Mijn nichtjes komen op een leeftijd waarop ze goed kunnen tennissen en ik zou graag met elk van hen willen spelen en ervan genieten”, zei de Tsjechische.

(lees verder onder de Instagrampost en de post op X, het voormalige Twitter)

Verplichte procedure

Normaal gezien zou Safarova haar tweede ronde spelen tegen de Duitse Mona Barthel (WTA-285), maar Safarova mag van de ITF niet meer meedoen aan het enkel- en dubbelspel van Reims.

Op Instagram geeft Safarova tekst en uitleg: “Mijn deelname werd weergegeven als een ‘officiële terugkeer naar het professionele tennis’ en moest vóór deelname aan de ITF worden gemeld. Ik was niet op de hoogte gesteld van deze verplichte procedure, maar ik respecteer de beslissing van de tennisautoriteiten.”

Te zien in Luxemburg

Fans van Safarova zullen haar wel nog kunnen bewonderen op het Legends-toernooi in Luxemburg van 19 tot 22 oktober. Ze vervoegt zeven andere speelsters die ‘op pensioen’ zijn: Kim Clijsters, Anett Kontaveit, Daniela Hantuchova, Andrea Petkovic, Monica Puig, Pauline Parmentier, en Mandy Minella.

Safarova bereikte in het enkelspel een hoogste positie van WTA-5. In het dubbelspel stond ze zes weken op nummer 1. In 2015 bereikte ze de finale op Roland Garros, die ze verloor van Serena Williams.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws