Home » Grand Slam » Wimbledon » Maar liefst 10 Belgen op Wimbledon dit jaar: Ook Gillé en Vliegen kennen hun tegenstanders

Maar liefst 10 Belgen op Wimbledon dit jaar: Ook Gillé en Vliegen kennen hun tegenstanders

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sander Gillé (ATP D-81) en Joran Vliegen (ATP D-61) staan voor het eerst samen op de hoofdtabel van een Grand Slam.

Eerder berichtten we al over de acht Belgen op de hoofdtabel van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) in het enkelspel, nu weten ook onze nationale dubbelspecialisten waar ze aan toe zijn in Londen.

In hun eerste ronde nemen Gillé en Vliegen het op tegen een Argentijns duo, Guillermo Duran (ATP D-74) en Juan Ignacio Londero (ATP D-62). Mochten ze de derde ronde halen, bestaat de kans op een topaffiche tegen eerste reekshoofden Lukasz Kubot (ATP D-2) en Marcelo Melo (ATP D-4).

Het is de eerste keer dat de Limburgers samen dubbelen op een Grand Slam. Op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) maakte Vliegen enkele weken geleden al een geslaagd debuut aan de zijde van Mikhail Kukushkin (ATP D-180).

Dames dubbel

In het dubbelspel bij de dames komen twee Belgische speelsters in actie. Kirsten Flipkens (WTA D-23) en Johanna Larsson (WTA D-28) zijn twaalfde reekshoofd op het heilige gras, Elise Mertens (WTA D-5) en Aryna Sabalenka (WTA D-20) zelfs zesde.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS