Home » European Open » Machtige Tsonga pakt de scalp van Schwartzman in de finale van de European Open

Machtige Tsonga pakt de scalp van Schwartzman in de finale van de European Open

Machtige Tsonga pakt de scalp van Schwartzman in de finale van de European Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Jo-Wilfried Tsonga (ATP-17) heeft de European Open (€589,185) in Antwerpen op zijn naam geschreven. De Fransman was in de finale te sterk voor Diego Schwartzman (ATP-26).

Tsonga en Schwartzman lieten de voorbije week in de Lotto Arena mooie dingen zien. De Fransman, die van de organisatie een wildcard kreeg, werd in het hele toernooi slechts één keer gebroken. Zowel Tsonga als Schwartzman verloren op weg naar de finale geen enkele set, meer dan terecht dus dat beide heren onderling mochten uitmaken wie met de grootste prijzenpot aan de haal ging.

De 32-jarige Tsonga, die gisteren het Belgische feestje verpestte door Ruben Bemelmans (ATP-98) naar huis te sturen, liet er geen gras over groeien. Het nummer 17 van de wereld sloeg in het zesde game genadeloos toe en toonde zich op eigen opslag (nog maar eens) ijzersterk. Op een halfuurtje had hij de eerste set op zak, 6-3.

De kleine Schwartzman, vorig jaar verliezend finalist, vond maar moeilijk een antwoord op het agressieve powerspel van Tsonga en moest meteen weer zijn opslag inleveren. De taaie Argentijn wilde echter niet zomaar plooien en trok de stand weer gelijk. Plots regende het breaks in een sfeervolle Lotto Arena. Het elfde game, toen het vierde reekshoofd zijn service een derde keer uit handen gaf, werd Schwartzman uiteindelijk fataal. Tsonga triomfeerde na 1 uur en 34 minuten, 6-3 7-5.

Het is voor een dolblije Tsonga zijn vierde ATP-titel dit jaar (na Rotterdam, Marseille en Lyon), zijn zestiende in totaal. De Belgen zijn nu al gewaarschuwd voor de Davis Cup-finale eind november.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws