Home » ATP » Madrid hangt aan zijden draadje: “Wellicht annuleren ze het toernooi vandaag”

Madrid hangt aan zijden draadje: “Wellicht annuleren ze het toernooi vandaag”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Wordt het toernooi van Madrid (Spanje, ATP Masters 1 000 en WTA Premier) het volgende slachtoffer van het coronavirus? Het heeft er alle schijn van.

Madrid staat op de nieuwe kalender gepland van 12 t.e.m. 20 september, maar zou volgens verschillende bronnen later vandaag officieel gecanceld worden. Naar verluidt zou Novak Djokovic (ATP-1) het nieuws al hebben meegedeeld in de WhatsApp groep van ATP-spelers.

Meeting

Op 29 juli had de organisatie van de Mutua Madrid Open een (voorlopig) laatste meeting over de situatie, zo staat op de website van het toernooi te lezen. “Gezien het stijgend aantal besmettingen in Madrid de laatste dagen vonden we het opportuun onze bezorgdheid uit te drukken over het al dan niet laten doorgaan van het toernooi. We hebben daarom de hulp ingeroepen van de vice-minister van Volksgezondheid van de gemeenschap van Madrid, Antonio Zapatero. Hij raadde ons af om het toernooi te organiseren. De ultieme beslissing ligt nu bij Ion Tiriac en Super Slam, de licentiehouders van het toernooi.”

Zapatero verkondigde maandag in de Spaanse pers echter dat de beslissing al is gevallen en toernooidirecteur Feliciano Lopez (ATP-56) hem liet weten dat het toernooi niet doorgaat.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens naar kwartfinale Rome

Elise Mertens (WTA-20) blijft sterk bezig op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze plaatste zich voor de kwartfinale na een zege tegen Danka Kovinic (WTA-86).

LEES MEER