Home » Geen categorie » Maggen verplettert eerste reekshoofd in Georgië

Maggen verplettert eerste reekshoofd in Georgië

Maggen verplettert eerste reekshoofd in Georgië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

India Maggen (WTA-950) heeft voor een verrassing van formaat gezorgd op het ITF-toernooi van Telvi in Georgië ($ 10 000). Ze schakelde daar in de tweede ronde het eerste reekshoofd uit.

De 20-jarige Maggen, die traint aan de Kim Clijsters Academy, leek voor een onmogelijke opdracht te staan in de tweede ronde. Haar tegenstandster, eerste reekshoofd Margarita Lazareva (WTA-351), staat namelijk maar liefst 599 plaatsen hoger op de ladder. Toch startte Maggen onbevreesd aan haar partij.

De Belgische ging voor haar slagen en nam vanaf het begin van de match het heft in eigen handen. En dat loonde: Lazareva kon haar eigen spel nooit opleggen en kwam nooit in de buurt van het niveau dat Maggen haalde. Met zware 6-2 6-1-cijfers onthoofde Maggen het eerste reekshoofd en plaatste zich zo voor de kwartfinales. Daar neemt ze het op tegen de Oekraïense Alona Fomina (WTA-658). Het wordt hun eerste onderlinge duel.

Ook in het dubbelspel is India Maggen goed bezig. Samen met haar partner, de Slowaakse Lenka Wienerova, staat ze daar namelijk al in de halve finales.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws