Home » Grand Slam » Wimbledon » Mahut stunt tegen dertiende reekshoofd op Wimbledon

Mahut stunt tegen dertiende reekshoofd op Wimbledon

Mahut stunt tegen dertiende reekshoofd op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nicolas Mahut (ATP-51) heeft een knappe stunt neergezet in de tweede ronde op Wimbledon. De Fransman ging in drie sets voorbij dertiende reekshoofd David Ferrer (ATP-14).

Mahut verwierf wereldberoemdheid op Wimbledon na de verloren marathonmatch tegen John Isner (ATP-17) in 2010, de langste tennismatch uit de geschiedenis. De 34-jarige Fransman zakte ondertussen terug op de ATP-ranking naar nummer 51 maar voelt zich in zijn sas op gras en won onlangs het toernooi van Rosmalen. Hij startte evenwel als underdog in de tweede ronde tegen dertiende reekshoofd en leeftijdsgenoot Ferrer.

In de eerste set snelde Mahut naar 6-1 tegen Ferrer. Hij behield zijn hoge niveau en triomfeerde in de tweede set met 6-4. In de derde set kwam de Fransman op een 4-1-voorsprong en liet hij Ferrer niet meer terugkeren. Na bijna twee uur mocht Mahut juichen en maakte hij de partij met 6-4 af.

Mahut zorgt met zijn stunt voor de uitschakeling van het hoogste reekshoofd op Wimbledon tot nu toe. In de derde ronde wacht  Mahut een Frans onderonsje met zijn dubbelpartner Pierre-Hugues Herbert (ATP-81). Als Mahut dat duel wint, kan hij zich waarschijnlijk klaarmaken voor een clash met nummer één, Novak Djokovic in de achtste finales.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws