Home » Geen categorie » Malisse doet wat Darcis niet kon

Malisse doet wat Darcis niet kon

Malisse doet wat Darcis niet kon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Delray Beach, op de International Tennis Championships (ATP 250) heeft Xavier Malisse zich geplaatst voor de tweede ronde. Steve Darcis was in de eerste ronde echter niet opgewassen tegen de Rus Evgeny Donskoy en mag meteen zijn koffers pakken.

Steve Darcis (ATP-104) en Evgeny Donskoy (ATP-82) hadden nog nooit tegen elkaar gespeeld, maar qua ervaring overtroefde de Belg van 28 de jonge Rus (22 jaar). Toch was Donskoy op geen enkel ogenblik onder de indruk van de adelbrieven die Darcis kon voorleggen. Na een spannende eerste set viel een al even spannende tiebreak net naar de kant van Donskoy: 6-7 (5-7). Daardoor was Steve Darcis wat van zijn melk en moest hij in de tweede set drie maal toekijken hoe Donskoy door zijn service brak. Hij kon nog een zo’n break goedmaken, maar kwam uiteindelijk toch te kort om de match naar zich toe te trekken: 3-6.

Xavier Malisse (ATP-50), sinds kort terug de beste Belg op de ranglijsten, kon zijn eerste ronde-partij wel winnend afsluiten. In zijn thuishaven had de Kortrijkzaan nooit echt problemen met de Colombiaan Alejandro Falla (ATP-59) waar hij eerder al drie keer tegen won. De eerste set werd beslist op efficiëntie. Malisse keek tegen negen breakpunten op, maar werkte er daar – onder andere door een sterke opslag – acht van weg. Zelf benutte hij zijn beide breakpunten om zo de set met 6-3 naar zich toe te trekken. Ook in de tweede set benutte de Belg twee breakpunten en werkte hij er één weg. Resultaat: opnieuw 6-3.

In de tweede ronde moet Malisse de baan op tegen de Amerikaan Ryan Harrison (ATP-76) of de Spaanse kwalificatiespeler Daniel Munoz-De La Nava (ATP-154). Ook in het dubbelspel treedt X-man (ATP-46) aan. Aan de zijde van de Duitser Frank Moser (ATP-68) neemt hij het op tegen een Russisch-Oezbeeks duo.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws