Home » Geen categorie » Malisse en Flipkens vechten zich naar kwartfinales Rosmalen

Malisse en Flipkens vechten zich naar kwartfinales Rosmalen

Malisse en Flipkens vechten zich naar kwartfinales Rosmalen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zowel Xavier Malisse als Kirsten Flipkens (foto) hebben zich na een felbevochten partij geplaatst voor de kwartfinales van het toernooi van Rosmalen, de Topshelf Open. Malisse had drie sets nodig terwijl Flipkens voldoende had aan twee tiebreaks.

Het centercourt van de Topshelf Open maakte zich woensdagnamiddag op voor een duel tussen de Lage Landen. Kirsten Flipkens (WTA-20) moest het namelijk opnemen tegen de Nederlandse Michaella Krajicek die een wildcard kreeg van de organisatie. Hoewel Krajicek door blessureleed helemaal teruggezakt is naar de 829ste plaats op de wereldranglijst, wist Flipkens dat ze op haar hoede moest zijn voor haar.

En dat bleek ook op de baan. Krajicek deed goed mee en dreef Flipper tot het uiterste. Geen van beide vechters wou aan de druk van de tegenstandster toegeven, en dus moest er zowel in de eerste als in de tweede set een tiebreak aan te pas komen. Daarin was het telkens Flipkens die net dat tikkeltje meer kon: 8-6 en 7-3, maar Krajicek heeft wel duidelijk gemaakt dat ze er binnenkort weer zal staan.

In de kwartfinales moet Kirsten Flipkens het gras op tegen Urszula Radwanska (WTA-38), het zevende reekshoofd. Zij speelden eerder dit jaar nog gedurende een Fed Cup-duel, en toen won Flipkens met 6-3 en 6-4. De jongste van de Radwanska-zusjes kan echter ook goed onder de voeten uit op gras. Dat bewees ze door vorig jaar de finale te bereiken in Rosmalen.

Ook Xavier Malisse (ATP-60) plaatste zich voor de kwartfinales in Rosmalen. Ook hij moest er voor knokken in zijn partij tegen de Taiwanees Yen-Hsun Lu (ATP-74). In de eerste set was het Lu die de bovenhand pakte, en Malisse kon de achterstand niet meer goedmaken: 3-6. In de tweede set stelde X-man echter orde op zaken met een droge 6-1, waardoor een derde set moest beslissen over de winnaar. Malisse had echter geen zin om de wedstrijd nog te laten schieten en met een break voorsprong kon hij bij 6-4 juichen. In de kwartfinales neemt de Kortrijkzaan het op tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP-63). Voor Malisse en Agut wordt het hun eerste onderlinge duel.

Een fotoverslag van dag vier van de Topshelf Open kan u vinden op onze Pinterest-pagina.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws