Home » Xtra » Malisse en Leconte promoten padel in België

Malisse en Leconte promoten padel in België

Malisse en Leconte promoten padel in België

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Afgelopen weekend vond in Gent het kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap padel plaats. Het Belgische team, met ondermeer Christophe Rochus, wist zich te plaatsen voor het WK in Mallorca. Ook Xavier Malisse en Henri Leconte waren te gast voor een demonstratiewedstrijd.

Padel is een racketsport met ingrediënten uit onder andere tennis en squash. Er wordt meestal gedubbeld op een rechthoekig terrein omringd door glazen of betonnen wanden. Vooral in Spanje is padel ontzettend populair, maar ook in ons land is het aan een opmars bezig. Ex-tennisser Christophe Rochus leidde het Belgische team naar de kwalificatie voor het WK, na winst tegen Groot-Brittannië, Oostenrijk, Duitsland en Nederland.

Henri Leconte, padel-ambassadeur in Frankrijk, en Xavier Malisse verwenden zaterdag de toeschouwers met een demonstratiewedstrijd. “Ik vind het een erg leuk spelletje, en kom hier af en toe spelen met Olivier Deschacht”, vertelde Malisse aan Tennisplaza België. “Het voordeel is dat je minder moet lopen, maar toch is het fysiek erg intensief”.

Naast demonstratiewedstrijden in padel en tennis, staat er de komende weken ook golf op het programma van Malisse. “Volgend weekend kom ik samen met onder andere Nicolas Colsaerts in actie op het Kings of Golf-toernooi in Knokke voor het goede doel. Naast tennis is golf mijn grote passie”.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws