Home » Davis Cup » Malisse en Monami over duel met Kroatië: “Het wordt moeilijk”

Malisse en Monami over duel met Kroatië: “Het wordt moeilijk”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Nog twee nachtjes slapen en de Davis Cup-ontmoeting met Kroatië gaat van start in de Country Hall in Luik. Afgelopen weekend vroegen we Snauwaert-ambassadeurs Xavier Malisse en Dominique Monami om een pronostiekje.

Malisse kwam vierentwintig keer in actie voor België op de Davis Cup, in 1999 zorgde hij voor een stunt door Roger Federer te verslaan in de kwartfinale op de Primerose te Brussel. Hij won twaalf wedstrijden voor het Belgische team, maar verloor er ook twaalf. In 2011 kwam hij voor de laatste keer in actie voor het Belgische team in het duel met Oostenrijk.

Vorig jaar maakte Malisse zijn debuut als Sporza commentator in de halve finale tegen Argentinië. “Een hele leuke ervaring”, aldus de West-Vlaming die vrijdag en zondag opnieuw zijn opwachting maakt in de commentaarcabine. “Het wordt een erg moeilijk weekend, Kroatië heeft een sterke ploeg. Marin Cilic (ATP-12) is een topper en ook de de 19-jarige Borna Coric (ATP-47) is een toptalent. Ik zag hem al spelen en die jongen kan echt tennissen, we gaan er nog veel van horen.”

Waar liggen de kansen voor het Belgische team? “David Goffin (ATP-16) moet sowieso op vrijdag winnen van Coric, anders zijn we kansloos. Kimmer Coppejans (ATP-122) of Ruben Bemelmans (ATP-136) zullen voor een verrassing moeten zorgen in het enkelspel, want ook in het dubbel zijn de Kroaten erg sterk. Ivan Dodig (ATP D-7) staat top tien in het dubbelspel, hij heeft veel ervaring. Ondanks vele inspanningen is België er nog niet in geslaagd om een echt dubbelteam te creëren, de routine ontbreekt dus. Maar het trage gravel én het thuispubliek kunnen in het voordeel van België spelen”, aldus Malisse.

Dominique Monami - © Melissa Van de Wiele
Dominique Monami – © Melissa Van de Wiele
Ook Monami beseft dat het moeilijk wordt voor de Belgen: “Kroatië heeft een goed team, ze kunnen erg ver geraken dit jaar. Net zoals in de Fed Cup tegen Servië in april treffen we nu een erg sterke tegenstander. Ik ben wel blij dat Van Herck voor de verjonging heeft gekozen door Arthur De Greef (ATP-216) en Joris De Loore (ATP-308) op te roepen. Ook op de Ethias Trophy proberen we steeds de jeugd een kans te geven om ervaring op te doen. Een goede beslissing met het oog op de toekomst van het team.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS