Home » ATP » Malisse en Philippoussis strijden om titel op BNP Paribas Fortis Champions

Malisse en Philippoussis strijden om titel op BNP Paribas Fortis Champions

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De finalisten van de BNP Paribas Fortis Champions zijn bekend. Xavier Malisse en Mark Philippoussis strijden zaterdag om de titel op de David Lloyd club in Brussel.

Malisse eerste finalist

In de eerste halve finale stond Malisse tegenover de Oostenrijker Thomas Muster. Het mooie weer lokte vele toeschouwers naar Brussel en die zagen een knappe eerste set tussen beide heren. Muster zorgde geregeld voor het entertainment en ook Malisse liet knap tennis zien, de eerste set ging met 7-5 naar onze landgenoot. In de tweede set hadden beide spelers wat last van de warmte, Malisse werd al vroeg gebroken maar wist zich toch nog naar 6-3 setwinst te knokken.

Thomas Muster - © Melissa Van de Wiele
Thomas Muster – © Melissa Van de Wiele

Malisse was blij om in België opnieuw in de finale te staat op de ATP Champions Tour: “Het is altijd leuk voor eigen publiek, met de warmte was het wel wat lastig en ik heb me ook wat geblesseerd. Vanavond is het nog Players Party, dus ik moet me wat kalm houden daar, maar als ik wat drink heb ik minder pijn.”

Xavier Malisse - © Imagellan
Xavier Malisse – © Imagellan
Philippoussis klopt Enqvist

Philippoussis en Thomas Enqvist vochten een spannend duel uit in de laatste partij van de dag. De eerste set ging naar de 2-6 naar de Zweed, maar het Australische opslagkanon gaf zich niet zomaar gewonnen. De tweede set werd beslist in de tiebreak en daarin trok Philippoussis het laken naar zich toe. Philippoussis serveerde ook erg sterk in de matchtiebreak en haalde die met 10-7 binnen. Hij mag het zaterdag opnemen tegen Malisse in de finale.

Mark Philippoussis - © Melissa Van de Wiele
Mark Philippoussis – © Melissa Van de Wiele
Thomas Enqvist - © Imagellan
Thomas Enqvist – © Imagellan
Dubbelplezier

Tussen beide enkelspelen in namen Henri Leconte en Dominique Monami het op tegen Sabine Appelmans en Olivier Rochus. De Belgische tandem was goed op elkaar ingespeeld en won het amusante duel met 8-4.

Topduo merci@olivierrochus supermatch!#bnpparibasfortischampions #marceldebruxelles #zeb

Een bericht gedeeld door Sabine Appelmans (@sabine_appelmans) op

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden