De finalisten van de BNP Paribas Fortis Champions zijn bekend. Xavier Malisse en Mark Philippoussis strijden zaterdag om de titel op de David Lloyd club in Brussel.

Malisse eerste finalist

In de eerste halve finale stond Malisse tegenover de Oostenrijker Thomas Muster. Het mooie weer lokte vele toeschouwers naar Brussel en die zagen een knappe eerste set tussen beide heren. Muster zorgde geregeld voor het entertainment en ook Malisse liet knap tennis zien, de eerste set ging met 7-5 naar onze landgenoot. In de tweede set hadden beide spelers wat last van de warmte, Malisse werd al vroeg gebroken maar wist zich toch nog naar 6-3 setwinst te knokken.

Thomas Muster - © Melissa Van de Wiele

Thomas Muster – © Melissa Van de Wiele

Malisse was blij om in België opnieuw in de finale te staat op de ATP Champions Tour: “Het is altijd leuk voor eigen publiek, met de warmte was het wel wat lastig en ik heb me ook wat geblesseerd. Vanavond is het nog Players Party, dus ik moet me wat kalm houden daar, maar als ik wat drink heb ik minder pijn.”

Xavier Malisse - © Imagellan

Xavier Malisse – © Imagellan

Philippoussis klopt Enqvist

Philippoussis en Thomas Enqvist vochten een spannend duel uit in de laatste partij van de dag. De eerste set ging naar de 2-6 naar de Zweed, maar het Australische opslagkanon gaf zich niet zomaar gewonnen. De tweede set werd beslist in de tiebreak en daarin trok Philippoussis het laken naar zich toe. Philippoussis serveerde ook erg sterk in de matchtiebreak en haalde die met 10-7 binnen. Hij mag het zaterdag opnemen tegen Malisse in de finale.

Mark Philippoussis - © Melissa Van de Wiele

Mark Philippoussis – © Melissa Van de Wiele

Thomas Enqvist - © Imagellan

Thomas Enqvist – © Imagellan

Dubbelplezier

Tussen beide enkelspelen in namen Henri Leconte en Dominique Monami het op tegen Sabine Appelmans en Olivier Rochus. De Belgische tandem was goed op elkaar ingespeeld en won het amusante duel met 8-4.

Topduo merci@olivierrochus supermatch!#bnpparibasfortischampions #marceldebruxelles #zeb

Een bericht gedeeld door Sabine Appelmans (@sabine_appelmans) op

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.