Home » ATP » Malisse geniet op de European Open: “Ik speel hier vooral om me te amuseren”

Malisse geniet op de European Open: “Ik speel hier vooral om me te amuseren”

Malisse geniet op de European Open: “Ik speel hier vooral om me te amuseren”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Xavier Malisse (WTA D-540) keerde terug uit tennispensioen om te dubbelen op de European Open (Antwerpen, ATP 250). Na zijn dubbelzege maakte hij tijd voor een babbel met Tennisplaza.

Het was al even na middernacht toen Malisse op Court 1 wist door te stoten naar de kwartfinale van het dubbelspel op de European Open. Samen met Diego Schwartzman (ATP D-119) won hij zijn eerste wedstrijd in twee sets.

Wat vond je van je eerste wedstrijd?

“Het ging goed, het was leuk om te dubbelen met Diego, we hebben goed gelachen. Het is tof om elkaar zo te leren kennen en wat te babbelen tijdens de matchen. Ik vond het niet erg dat het op Court 1 was, want we wisten dat de wedstrijd nog een uur ging duren op Centre Court. Vorig jaar ben ik ook op Court 1 gestart, ik vind het een plezant veldje.”

Xavier Malisse en Diego Schwartzman - © Belga (European Open)
Xavier Malisse en Diego Schwartzman – © Belga (European Open)

In de kwartfinale wachten de Nederlanders Tallon Griekspoor (ATP D-684) en Botic Van de Zandschulp (ATP D-216), die de topreekshoofden naar huis speelden. Hoe schat je jullie kansen in?

“De Nederlanders serveren erg goed. Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat ik mijn eerste wedstrijd ging winnen en hier nog ging staan. Ik kom hier meer om te genieten en me te amuseren. Ik speel één keer per jaar, dus elke match die ik win is een bonus. Als je je amuseert, dan speel je ook beter.”

Wat zijn de plannen na de European Open? Coach je nog iemand?

“Ik coach nu Alexei Popyrin (ATP-97), we zijn vier weken geleden begonnen met de samenwerking. We trainen hier samen, daarna speelt hij kwalificaties in Wenen (Oostenrijk, ATP 500) en dan doen we het offseason samen in Australië. Het is lang geleden dat ik nog naar Australië reisde, dus dat is iets om naar uit te kijken. Alexei is iets gezakt in ranking, maar het is een toffe jongen met veel talent, dus ik zie het helemaal zitten.”

Alexei Popyrin - © Dubai Duty Free Tennis Championships
Alexei Popyrin – © Dubai Duty Free Tennis Championships

Heb je nog contact met Lloyd Harris (ATP-171), met wie je vorig jaar de halve finale bereikte?

“Harris is geopereerd geweest, het is moeilijk om nu zo laat op het seizoen nog te beginnen. Volgend jaar heeft hij dan protected ranking en kan hij weer opnieuw aan toernooien deelnemen en stijgen op de ranking. Ik hoor hem nog veel, hij zit in mijn hart en we blijven goede vrienden. Nu ga ik proberen om Alexei naar de top te brengen net zoals ik met Lloyd deed.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws