Home » ATP » Malisse grijpt eerste BNP Paribas Fortis Champions trofee

Malisse grijpt eerste BNP Paribas Fortis Champions trofee

Malisse grijpt eerste BNP Paribas Fortis Champions trofee

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Xavier Malisse heeft de eerste editie van de BNP Paribas Fortis Champions op zijn naam geschreven. Hij haalde het in een spannende finale van Mark Philippoussis.

Op een warme zaterdag in Brussel stonden Malisse en Philippoussis tegenover elkaar in de David Lloyd Club in Brussel. Het Australische opslagkanon serveerde erg sterk in de eerste set, maar Malisse kon een tiebreak uit de brand slepen. Die ging nipt naar Philippoussis met 6-7(5).

Een zelfde beeld in de tweede set maar op het eind wist Malisse toch voor het eerst door de opslag van de Australiër te gaan, hij won de set met 6-4. Een matchtiebreak moest over winst over verlies beslissen en daarin keek Malisse al gauw tegen een 0-6 achterstand aan. Door enkele foutjes bij de Australiër wist hij zich toch nog te herpakken en een eerste matchpunt af te dwingen. Philippoussis sloeg een dubbele fout en zo won Malisse de tiebreak met 10-8.

Malisse was erg blij met zijn eerste overwinning: “Het was een leuk evenement, veel publiek, wel wat warm. De eerste dagen werd er nog voor de fun gespeeld, maar vandaag sloeg Philippoussis toch wel erg raak. Ik ben het niet meer gewoon om drie dagen na elkaar te spelen, tijd voor wat rust nu.”

Dubbelwinst voor Clijsters en McEnroe

Na afloop van de enkelfinale kon het publiek smullen van een leuke dubbelpartij tussen Dominique Monami en Henri Lenconte versus Kim Clijsters en John McEnroe. Clijsters liet zien dat ze nog steeds in topvorm is en ook McEnroe maakte enkele mooie punten. Het Belgisch-Amerikaanse duo trok met 6-2 en 6-3 aan het langste eind.

Henri Leconte, Dominique Monami, John McEnroe en Kim Clijsters - © Thomas Zwijsen
Henri Leconte, Dominique Monami, John McEnroe en Kim Clijsters – © Thomas Zwijsen

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws