Home » Geen categorie » Malisse haalt het net niet tegen Del Potro

Malisse haalt het net niet tegen Del Potro

Malisse haalt het net niet tegen Del Potro

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Xavier Malisse speelde vandaag een fantastische wedstrijd op het grastoernooi van Queens (€ 683,665). Helaas moest hij uiteindelijk nipt de duimen leggen tegen Juan Martin Del Potro (ATP-8) : 6-7(5) 6-1 5-7.

Voor Xavier Malisse staan er enkele belangrijke weken te wachten op zijn favoriete ondergrond : gras. Vorig jaar haalde hij de kwartfinale op Queens, een halve finale in Rosmalen en een vierde ronde in Wimbledon. Onze beste Belgische man op de ranking heeft dus heel wat punten te verdedigen.

Malisse begon uitstekend aan de wedstrijd, in de eerste set liet hij geregeld flitsen van klasse zien en kon bij Del Potro aardig onder druk zetten. Een break lukte echter niet, en zo moest een tiebreak beslissing brengen over de eerste set. Del Potro, die geen enkel breakpunt kon forceren gedurende de hele set, had het geluk echter aan zijn zijde en pakte zo de eerste set met 6-7(5).

Onze landgenoot, die setwinst in de eerste set echt wel verdiend had, liet zich echter niet van de wijs brengen. Hij ging twee keer door de opslag van Del Potro in de tweede set, en kwam zo op gelijke hoogte : 6-7 6-1.

In de derde set kwam Malisse twee keer op voorsprong, maar Del Potro wist telkens terug te breaken. Bij 5-5 kreeg de West-Vlaming opnieuw 3 breakkansen, maar de Argentijn vocht telkens terug en zo moest Malisse serveren om in de match te blijven. Bij 5-6 kraakte Malisse echter onder de druk, en zo ging Del Potro toch met de overwinning lopen : 6-7(5) 6-1 5-7.

Erg jammer voor Malisse, die vandaag getoond heeft dat hij zeker nog een plaats heeft in de top 50. Duimen voor een gunstige loting in Rosmalen en Wimbledon, en dan kunnen we zeker nog iets moois te zien krijgen de komende weken.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws