Home » Geen categorie » Malisse: “Ik ben niet jaloers op David Goffin”

Malisse: “Ik ben niet jaloers op David Goffin”

Malisse: “Ik ben niet jaloers op David Goffin”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-20) bereikte deze week de kwartfinales van het ATP-toernooi van Rome en stijgt maandag door naar de achttiende plaats op de wereldranglijst. Nooit eerder deed een Belgische tennisser beter. Ook Xavier Malisse niet, die het in zijn carrière tot ATP-19 schopte. Van jaloezie is echter geen sprake bij de West-Vlaming. “Ik ben blij voor David”, vertelt hij aan de RTBF.

David Goffin - © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Ik ben gelukkig voor David”, vertelt Malisse in een interview met de RTBF. “Ik heb er een mooie carrière opzitten en ben negentiende van de wereld geweest, waarom zou ik dan jaloers zijn op hem? Ik hoop dat hij de top 10 of wie weet top 5 haalt.”

Malisse is er van overtuigd dat Goffin nog een mooie toekomst te wachten staat. “Het is moeilijker om in de top 20 te geraken, dan er te blijven”, weet hij. “Ikzelf had alleszins minder last van de druk toen ik zo hoog gerangschikt stond. Het enige lastige is dat iedereen nu van je verwacht dat je altijd wint, maar daarmee moet je leren omgaan. Een manager kan helpen in zo’n situatie. Hij kan je ook vertellen hoe je met de pers moet omgaan. Dat is belangrijk, want via de pers volgen de mensen al je doen en laten. Langs de andere kant is dat allemaal relatief. Als iedereen je volgt, wil dat zeggen dat je goed bezig bent.”

Goffin: “Ik wil nog beter doen”

In La Dernière Heure bekent Goffin zelf dat hij eigenlijk niet wist dat hij na Rome naar de achttiende plaats stijgt. “Maar ik ben uiteraard heel tevreden”, voegt hij er aan toe. “Een doel op zich was het zeker niet en ik wil nog beter doen dan deze achttiende plaats.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws