Home » Geen categorie » Malisse knokt zich naar tweede ronde in Queens

Malisse knokt zich naar tweede ronde in Queens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Xavier Malisse (ATP-56) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het grastoernooi van Queens (€ 683,665). Hij versloeg de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez (ATP-79) na een spannende driesetter 6-4 5-7 6-4.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Xavier Malisse was al weken aan het uitkijken naar het grasseizoen, en vandaag mocht hij eindelijk aan de bak op zijn favoriete ondergrond. Hij startte fel, en ging meteen twee keer door de opslag van de Spanjaard. Die brak echter 1 keer terug, maar Malisse won vrij vlot de eerste set 6-4.

Ook in set twee kreeg onze landgenoot breakkansen, maar Garcia-Lopez wist vijf breakpunten te redden, en ging uiteindelijk zelf door de opslag van Malisse in het laatste game 5-7. Malisse was danig gefrustreerd en kreeg een waarschuwing toen hij zijn racket kapotgooide.

In de derde set wist Malisse het hoofd koel te houden. Bij 2-2 ging hij door de opslag van Garcia-Lopez, en met een lovegame wist hij zijn break te bevestigen. 4-2 dus, beide spelers behielden hun opslag zodat Malisse bij 5-4 mocht serveren voor de match. Geen problemen deze keer en zo won de West-Vlaming na 2 uur een 11 minuten met 6-4 5-7 6-4.

Malisse kan dus opgelucht ademhalen, en vooruitkijken naar de tweede ronde. Daarin wacht de Argentijn Juan Martin Del Potro (ATP-8) die terugkeert uit blessure.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER