Home » Grand Slam » Australian Open » Malisse laat toernooi van Doha schieten

Malisse laat toernooi van Doha schieten

Malisse laat toernooi van Doha schieten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Xavier Malisse (foto) heeft beslist om het toernooi van Doha, de Qatar Exxonmobil Open, niet te spelen. Hij vliegt rechtstreeks naar Australië waar hij zich verder zal voorbereiden op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar, dat 14 januari begint.

Deze ochtend werd het nieuws de wereld ingestuurd dat Xavier Malisse (ATP-63) verstek had laten gaan voor de Qatar Exxonmobil Open ($ 1 110 250) die maandag van start gaat. Door het ontbreken van een reden voor zijn forfait was er ongerustheid dat het om een blessure zou gaan, maar dat werd rond de middag ontkracht door zijn broer Olivier Malisse. Volgens hem zou zijn tennisbroer wat meer tijd willen om zich voor te bereiden op wedstrijden en zou daarom rechtstreeks doorvliegen naar Australië. Op die manier kan hij ook al eerder wennen aan de omstandigheden down under. In Doha zullen ze het echter niet zonder Belgen moeten doen, want Maxime Authom zal er aantreden in de kwalificaties.

Het is op dit moment niet duidelijk of Malisse in de week van 7 januari wel zal aantreden op het toernooi van Sydney of Auckland of dat hij zonder voorbereiding aan de Australian Open begint. Hij zou voor beide teornooien (zonder verdere afzeggingen) wel kwalificaties moeten spelen voor een plaats op de hoofdtabel. Wat wel vast staat is dat hij op de eerste grand slam van het jaar ook zal aantreden in het dubbelspel, en dat aan de zijde van Dick Norman.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws