Home » ATP » Malisse maakt geslaagde comeback en stoot door naar kwartfinale in Antwerpen

Malisse maakt geslaagde comeback en stoot door naar kwartfinale in Antwerpen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Xavier Malisse (NG) heeft zich als enige Belg geplaatst voor de kwartfinale van de European Open (Antwerpen, ATP 250). Samen met Lloyd Harris (ATP D-222) won hij zijn eerste wedstrijd.

Malisse en Harris stonden in de eerste ronde tegenover Romain Arneodo (ATP D-90) en Matt Reid (ATP D-86). In een tot de nok gevulde Court 1 maakte onze landgenoot een geslaagde comeback. Malisse liet knap tennis zien, Harris haalde zijn opslagkanon boven en samen wonnen ze de eerste set met 6-4.

In de tweede set waren beide duo’s aan elkaar gewaagd. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin trokken Malisse en Harris met 7-6 (4) aan het langste eind. De wedstrijd duurde 1 uur en 19 minuten.

Malisse: “Nog altijd de goesting om te winnen”

“Het ging echt goed, een paar foutjes, maar ik serveerde goed, ik dacht niet dat ik hier vandaag zou kunnen winnen. Maar we hebben ons geamuseerd. We gaan het wel bij één weekje houden, ik zie me nog niet terugkeren naar de tour, mijn tijd zit erop”, zei Malisse na afloop.

“Morgen zal het wellicht wel pijn doen, mijn rug doet nog wat pijn, maar fysiek valt het goed mee, wat kwaaltjes zoals iedereen van 41 jaar. In de tiebreak voelde ik nog altijd de goesting om te winnen, dat gaat nooit weggaan”, lachte Malisse.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Holger Vitus Nodskov Rune - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rune meteen onderuit op Wimbledon

Holger Rune (ATP-29) kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). Het jonge Deense talent moest het onderspit delven tegen Marcos Giron (ATP-65).

LEES MEER