Home » Grand Slam » US Open » Malisse strijdend ten onder op laatste US Open

Malisse strijdend ten onder op laatste US Open

Malisse strijdend ten onder op laatste US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Xavier Malisse is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde van de US Open, hij verloor in 4 spannende sets van het 20e reekshoofd Andreas Seppi. Ook Goffin is uitgeschakeld.

De derde dag van de US Open werd geteistered door de regen. Malisse begon omstreeks 12u30 lokale tijd aan zijn laatste wedstijd op de US Open, maar de wedstrijd werd bij 2-4 in het voordeel van de Italiaan voor een eerste keer stilgelegd. Pas rond 18u kon het spel opnieuw hervat worden.

Malisse begon erg gretig na de regenpauze. Hij moest evenwel de eerste set met 3-6 aan zijn tegenstander laten, maar kwam al snel een break voor in de tweede set. Ondanks enkele moeilijke servicegames wist hij zijn opslag te behouden, en kon hij de tweede set binnenhalen met 6-3.

Seppi startte echter fel en ging in het begin van de derde set door de opslag van Malisse. Malisse kwam echter terug tot 5-5 en had zelfs enkele breakpunten op het einde van de derde set. Helaas kon hij deze niet benutten, en verloor hij in het laatste game zijn opslag: 5-7 voor Seppi, waarna het spel opnieuw even werd stilgelegd door de regen.

In set 4 kwam Malisse een break op voorsprong, maar werd al snel teruggebroken. Bij 5-6 moest hij serveren om in de match te blijven, maar Seppi zette onze landgenoot danig onder druk op zijn opslag. Zo moest Malisse na een spannende thriller met 3-6 6-3 5-7 5-7 afscheid nemen van Flushing Meadows.

Ook Goffin kon de Belgische eer niet redden in New York tegen de Alexandr Dolgopolov. Goffin verloor met 2-6 4-6 4-6 van de Oekraïner. Een teleurstellende US Open dus voor de Belgen, na de eerdere uitschakeling van Flipkens en Wickmayer in de eerste ronde.

 

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws