Home » Geen categorie » Malisse strijdt tegen Roddick om finaleplek Masters

Malisse strijdt tegen Roddick om finaleplek Masters

Malisse strijdt tegen Roddick om finaleplek Masters

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Xavier Malisse zal zaterdag tegen de Amerikaan Andy Roddick strijden om een plaats in de finale op de Statoil Tennis Masters. Mogelijke tegenstanders in die finale zijn de Brit Tim Henman of de Chileen Fernando Gonzalez.

Zowel Malisse als Roddick wonnen van de 43-jarige Spanjaard Sergi Bruguera, die in 1993 en 1994 Roland Garros op zijn naam schreef. In een onderling duel mogen ze uitmaken wie naar de finale gaat in de prestigieuze Royal Albert Hall. Malisse, die in juli 34 werd, vocht tijdens zijn carrière heel wat duels uit met de twee jaar jongere Amerikaan.

In 2001 stonden beiden voor het eerste tegen elkaar in de finale van het ATP-toernooi van Atlanta. Voor Malisse was het zijn vierde finale, maar hij moest met 2-6 4-6 het onderspit delven tegen de jonge Amerikaan die toen zijn eerste toernooizege op de ATP-tour behaalde.

Ook in de acht volgende ontmoetingen trok Roddick telkens aan het langste eind. Het duurde tot 2012 tot Malisse eindelijk eens kon winnen tegen zijn “zwarte beest”. Met 7-6(8) 7-5 was hij in de eerste ronde van Memphis te sterk voor Roddick, die later dat jaar zijn carrière afsloot op de US Open. Malisse hing een jaar later zijn racket aan de haak, maar amuseert zich nu weer prima op de Champions Tour.

In groep A strijden Fernando Gonzalez en publiekslieveling Tim Henman om de groepswinst, ze versloegen beiden de Zweed Thomas Enqvist. Op zondag zal ook Kim Clijsters afreizen naar Londen voor de Mylan World TeamTennis Smash Hits benefiet. Ze maakt er deel uit van team “Billie Jean King” samen met Tim Henman, Sabine Lisicki en Jamie Murray. Tegenstanders zijn Andy Roddick, John McEnroe, Martina Hingis en Heather Watson die samen team “Elton John” vormen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws