Home » Optima Open » Malisse triomfeert opnieuw op Optima Open

Malisse triomfeert opnieuw op Optima Open

Malisse triomfeert opnieuw op Optima Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Xavier Malisse heeft zijn titel op de Optima Open met succes verdedigd. Op een zonovergoten center-court kregen de talrijke supporters tennisentertainment van de bovenste plank geserveerd.

Werd de Optima Open op vrijdag nog helemaal uitgeregend, dan werd het op zondag zweten geblazen voor de supporters. Het was zoeken naar een vrij plaatsje op de tribunes, en de aanwezigen hadden het duidelijk naar hun zin.

Kimmer Coppejans & Pete Sampras - © Twitter
Kimmer Coppejans & Pete Sampras – © Twitter

De dag werd afgetrapt met de finale tussen Xavier Malisse en zijn allereerste tegenstander op het pro-circuit ooit, legende Pete Sampras. Hoewel Sampras met zijn 44 jaar negen jaar ouder is dan Malisse, was er van dat verschil weinig te merken op het veld. Nadat Sampras stevig werd opgewarmd door niemand minder dan onze eigen Kimmer Coppejans, ging het er vanaf de start van de eerste set stevig aan toe. Tussen het hijgen en puffen door lieten zowel Malisse als Sampras zien dat ze zich nog altijd als een vis in het water voelen op een tennis court. Knappe rally’s werden afgewisseld met een overvloed aan aces van Sampras (Malisse: “Het is altijd tof om veel aces rond mijn oren te krijgen”).

Na een uitputtende slijtageslag, was het uiteindelijk Malisse die met 6-7 (5) 7-5 en 13-11 het langst op zijn benen kon blijven staan. Hoewel, voor de prijsuitreiking moest Sabine Appelmans hem nog eerst uit zijn stoeltje helpen. Malisse: “Ik voel me fysiek rotslecht. Ik weet niet hoe Sampras het doet op zijn 44ste, maar ik ga vooral pijn hebben de volgende dagen.”, waarop Sampras laconiek antwoordde: “Ach, een paar biertjes en alles zal wel vergeten zijn.”

Entertainment van de bovenste plank

Naast de trofee kreeg Malisse ook nog de eer om een cheque met het opgehaalde geld te overhandigen aan Thomas Van Den Spiegel, peter van vzw Jeronimo. Deze organisatie voorziet opvang voor kinderen met een moeilijke thuissituatie. Van Den Spiegel was zichtbaar tevreden met de opgehaalde € 66 311.

Nadien stond er nog een dubbel en de kleine finale op het programma. In het dubbel entertainden Yannick Noah & Mansour Bahrami en Henri Leconte & Pat Cash niet alleen het publiek, maar ook zichzelf. Elkaar op het verkeerde been zetten, het vertrekkende publiek terechtwijzen en staaltjes van baltovenarij waren de ingrediënten die het publiek wel konden smaken. Met 8-7 (5) waren het uiteindelijk Noah en Bahrami die aan het langste eind trokken, al hadden ze dat initieel zelf niet eens door.

In de kleine finale keken ten slotte Thomas Muster en Thomas Enqvist elkaar nog in de ogen. Aangezien er niet echt meer iets van afhing, stond niet de score centraal, maar wel het plezier. Beide spelers gingen er volledig voor en het publiek zag uiteindelijk Enqvist winnen met 8-5.

[alert type=”info” title=”Fotospecial Optima Open – dag 3″]Bekijk hier onze fotospecial van de derde dag van Optima Open.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws