Home » Geen categorie » Malisse vanmiddag in actie in Boekarest

Malisse vanmiddag in actie in Boekarest

Malisse vanmiddag in actie in Boekarest

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ATP-toernooi van Boekarest komt Xavier Malisse vandaag in actie tegen de Colombiaan Santiago Giraldo. De Kortrijkzaan is op zoek naar zijn eerste winstmatch op het rode gravel. Vorige week verloor hij zijn openingspartij in Monte Carlo kansloos van Grigor Dimitrov.

De 25-jarige Giraldo vertoeft momenteel op de 76e plaats op de wereldranglijst, maar kan aardig uit de voeten op gemalen baksteen. Zo won hij een aantal weken geleden het Challengertoernooi van Pereira. Zijn enige finale op ATP-toernooi was er eveneens een op gravel: in 2011 verloor hij de eindstrijd in het Chileense Santiago. Op zijn winst in Pereira na, is Giraldo echter aan een matig 2013 bezig. Hij kon op het ATP-niveau nog maar 6 matchen winnend afsluiten.

Ook Xavier Malisse, 54e op de ranglijst, is aan een wisselvallig jaar bezig. Een derde ronde in Miami en kwartfinales in San Jose en Auckland zijn de hoogtepunten tot nu toe. Malisse en Giraldo kijken elkaar namiddag voor de 4e keer in de ogen. Onze landgenoot leidt in onderlinge ontmoetingen met 2-1. De twee speelden begin dit jaar in Auckland ook al eens tegen elkaar, toen won Malisse met 7-6 en 6-4.

De wedstrijd staat als 3e gepland op Court 2 en start vermoedelijk tussen 15.00 en 15.30 Belgische tijd. De winnaar ontmoet in de tweede ronde eerste reekshoofd Janko Tisparevic, die vrijgeloot was.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws