In de David Lloyd Club in Brussel gingen donderdag de BNP Paribas Fortis Champions van start. Op dag één wisten Xavier Malisse en Thomas Enqvist door te stoten naar de halve finale.

Malisse klopt Rochus

De eerste wedstrijd van de dag ging tussen Xavier Malisse en Olivier Rochus. Malisse liet zien dat hij nog steeds schitterende punten kan maken in de eerste set, hij ging al snel door de opslag van Rochus en haalde de eerste set met 6-3 binnen. In de tweede set kwam Malisse ook op voorsprong, hij kreeg wedstrijdpunten op de opslag van Rochus, maar die knokte zich nog knap terug in de wedstrijd. Rochus brak zelfs nog terug en maakte het Malisse nog even lastig, maar met enkele aces stoomde Malisse toch door naar 7-5 setwinst. Vrijdag speelt hij in de halve finale tegen Thomas Muster.

Xavier Malisse en Olivier Rochus - © Thomas Zwijsen

Xavier Malisse en Olivier Rochus – © Thomas Zwijsen

Malisse en Rochus waren na afloop erg blij dat ze nog eens tegen elkaar konden spelen. Malisse: “Samen Roland Garros winnen was een mooi moment. Nu zijn we wat trager dan vroeger, maar het is fijn om in België nog eens tegen elkaar te kunnen spelen.” Rochus was blij met zijn debuut op de ATP Champions Tour: “Dit is een leuke gelegenheid voor mij om nog eens tegen Xavier te kunnen spelen. Er was ook veel publiek en een goede ambiance, het was een toffe ervaring”.

Enqvist te sterk voor Leconte

In de tweede partij van de dag was Thomas Enqvist met 6-3 en 6-4 te sterk voor publiekslieveling Henri Leconte. Enqvist mag het in de tweede halve finale op vrijdag opnemen tegen Mark Philippoussis. Tot slot werd het publiek nog getrakteerd op een afsluitende dubbelpartij waarin Dominique Monami en Philippoussis het opnamen tegen Sabine Appelmans en Muster. Het spannende duel werd door Muster en Appelmans gewonnen met 9-8(7).

Henri Leconte  - © Thomas Zwijsen

Henri Leconte – © Thomas Zwijsen

Thomas Enqvist - © Thomas Zwijsen

Thomas Enqvist – © Thomas Zwijsen

Thomas Muster, Sabine Appelmans, Dominique Monami en Mark Philippoussis - © Thomas Zwijsen

Thomas Muster, Sabine Appelmans, Dominique Monami en Mark Philippoussis – © Thomas Zwijsen

Belgian chocolates

Naast het tennis was er ook vooral veel fun naast het terrein. Malisse, Philippoussis, Muster en Enqvist leefden zich uit tijdens een chocoladeworkshop. Donderdagavond staat er nog een zwemcompetitie op het programma, als het weer het toelaat.

Mark Philippoussis en Xavier Malisse - © Thomas Zwijsen

Mark Philippoussis en Xavier Malisse – © Thomas Zwijsen

Thomas Muster en Thomas Enqvist - © Thomas Zwijsen

Thomas Muster en Thomas Enqvist – © Thomas Zwijsen

Mark Philippoussis en Xavier Malisse - © Thomas Zwijsen

Mark Philippoussis en Xavier Malisse – © Thomas Zwijsen

Thomas Muster, Thomas Enqvist, Mark Philippoussis en Xavier Malisse - © Thomas Zwijsen

Thomas Muster, Thomas Enqvist, Mark Philippoussis en Xavier Malisse – © Thomas Zwijsen

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.