Home » Optima Open » Malisse wint jubileumeditie Optima Open

Malisse wint jubileumeditie Optima Open

Malisse wint jubileumeditie Optima Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Xavier Malisse heeft bij zijn eerste deelname aan de Optima Open (ATP Champions Tour) het toernooi meteen op zijn naam geschreven. In de finale was hij in twee sets te sterk voor de Fransman Fabrice Santoro.

Malisse, die vorig jaar afscheid nam van het professionele tenniscircuit, toonde in de finale dat hij nog altijd tegen een bal kan slaan. Santoro duelleerde bij momenten aardig mee, maar moest uiteindelijk met twee keer 6-3 de duimen leggen tegen het krachtige spel van de Belg.

Zijn overwinningsspeech begon Malisse met een bedankje aan het publiek. “Jammer van het slechte weer, maar toch knap dat er nog zo veel volk is komen kijken.” Ook volgend jaar zal er in Knokke-Heist een Belgische manche van de ATP Champions Tour plaatsvinden. “Als het mag van de baas, kom ik met veel plezier terug om mijn titel te verdedigen”, lachte de Belg. “Of ik nog zou meekunnen op het circuit? Mijn spel is nog oké, maar mijn loopvermogen is er de laatste maanden helaas op achteruitgegaan”, besloot hij met een knipoog.

Regen

Voor het eerst in vijf jaar kreeg de Optima Open af te rekenen met slecht weer. Vooral vandaag betekende dat voor het publiek bijzonder slecht nieuws. Niet alleen moest de finale in de eerste set een tijdlang worden stilgelegd, door de aanhoudende stortregen moest het dubbelspel tussen Kim Clijsters en Mansour Bahrami uit Israël en Monica Seles en John McEnroe uit de Verenigde Staten al na vijf minuten worden gestaakt.

De weinige overgebleven tennisfans werden echter niet met lege handen naar huis gestuurd. Clijsters en McEnroe besloten om een last minute signeersessie in te lassen en namen ook uitgebreid de tijd om met iedereen op de foto te gaan.

Volgend jaar zal de Optima Open van 13 tot en met 16 augustus 2015 plaatsvinden.

[alert type=”info” title=”Fotoverslag dag 4″]Hou onze Pinterest pagina in de gaten voor exclusieve foto’s van de vierde dag van de Optima Open.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws