Home » Xtra » Manila Mavericks rukken op naar tweede plaats

Manila Mavericks rukken op naar tweede plaats

Manila Mavericks rukken op naar tweede plaats

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de International Premier Tennis League (IPTL) staan de Manila Mavericks van Kirsten Flipkens na drie van de vier ontmoetingen op een gedeelde tweede plaats. Vanaf donderdag worden de laatste duels uitgevochten in Dubai.

Na de eerste ontmoetingen in de Filipijnen stonden de Manila Mavericks, met onder andere Kirsten Flipkens (WTA-45), met één overwinning uit drie matchen op de derde plaats. Na ontmoetingen in Signapore en India en vier overwinningen zijn ze echter verder opgerukt naar een gedeelde tweede plaats.

Voor Kirsten Flipkens waren de resultaten echter eerder wisselvallig. In Singapore kon ze Serena Williams (WTA-1) wel het vuur aan de schenen leggen (5-6), maar tegen Ana Ivanovic (WTA-5) en Kristina Mladenovic (WTA-67) ging ze twee keer onderuit (respectievelijk 2-6 en 4-6). In een tandem met Daniel Nestor kon Flipper echter wel wat successen voorleggen. Twee van de drie wedstrijden in Singapore werden namelijk winnend afgesloten.

Ook in India bleven de resultaten wisselvallig voor Kirsten Flipkens. Opnieuw volgde er een 2-6-nederlaag tegen Ana Ivanovic, maar ook Daniela Hantuchova (WTA-63) bleek met dezelfde cijfers te sterk voor de Belgische. Tot slot was ook Caroline Wozniacki (WTA-8) in de beslissende set met 4-8 te sterk. Opnieuw was er wel dubbelsucces voor Flipkens. Samen met opnieuw Nestor wonnen ze ook nu twee van hun drie partijen.

Na drie van de vier duels en met nog twaalf punten te verdelen per team, is echter nog alles mogelijk. De Micromax Indian Aces met onder andere Roger Federer (ATP-2) en Ana Ivanovic kunnen echter de beste papieren voorleggen met 30 punten. Zij worden echter op de voet gevolgd door de Musafir.com UAE Royals van Marin Cilic (ATP-5) en Caroline Wozniacki en Flipkens’ Manila Mavericks met elk 27 punten. De strijd om de laatste plaats lijkt echter al wel gestreden. Met amper 17 punten lijkt de kloof voor de DBS Singapore Slammers van Serena Williams en Thomas Berdych (ATP-7) bijna onoverbrugbaar geworden.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws