Home » Xtra » Manila Mavericks voorlopig derde op de International Premier Tennis League

Manila Mavericks voorlopig derde op de International Premier Tennis League

Manila Mavericks voorlopig derde op de International Premier Tennis League

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In 4 verschillende Aziatische landen, Singapore, India, Dubai en de Filipijnen, wordt nog tot en met 13 december de International Premier Tennis League (IPTL) gehouden. Op dit toernooi nemen 4 teams bestaande uit huidige kampioenen, tennislegendes en aanstormend talent het tegen elkaar op. In één van deze teams is Kirsten Flipkens actief: de Manila Mavericks.

Het startschot van de eerste editie van de International Premier Tennis League (IPTL) werd op 28 november in De Filipijnen gegeven. Dit was dus meteen een thuismatch voor het team van Flipkens dat voorts ook nog bestaat uit Andy Murray, Jo-Wilfried Tsonga, Daniel Nestor, Carlos Moya, Maria Sharapova en Treat Huey. In de eerste 2 ontmoetingen namen de Manila Mavericks het zonder Flipkens op tegen de Musafir.com UAE Royals en de Micromax Indian Aces. Na een nipte nederlaag (24-29) tegen de UAE Royals werd ook de tweede wedstrijd tegen de Indian Aces verloren (15-24). Na onder andere een mooie overwinning van onze landgenote aan de zijde van Andy Murray in het dubbelspel werd de derde en laatste wedstrijd op Filipijnse bodem gewonnen met 27-19 tegen de ploeg van Serena Williams: De DBS Singapore Slammers.

Zo eindigen de Manila Mavericks voorlopig op een verdienstelijke derde plaats met 7 punten uit 3 wedstrijden. Het nog ongeslagen team van onder andere Ana Ivanovic en Roger Federer, De Micromax Indian Aces, staat voorlopig aan de leiding met 12 op 12.

Van dinsdag tot en met donderdag nemen de teams het voor de tweede keer tegen elkaar op, ditmaal op Singaporese bodem. Daarna volgen ook nog ontmoetingen in India en Dubai.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws