Home » Geen categorie » Mannenteam rolstoeltennis verzekert zich van plaats in wereldgroep 1 op World Team Cup 2017

Mannenteam rolstoeltennis verzekert zich van plaats in wereldgroep 1 op World Team Cup 2017

Mannenteam rolstoeltennis verzekert zich van plaats in wereldgroep 1 op World Team Cup 2017

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het Belgische mannenteam rolstoeltennis eindigde negende op de BNP Paribas World Team Cup in Japan en verzekert zich van een plaats in wereldgroep 1 voor de editie van 2017. In de laatste ontmoeting versloegen ze Spanje met 2-1.

In het Japanse Tokio is vandaag de 32ste editie van de BNP Paribas World Team Cup afgesloten. De Belgen Joachim Gérard (ITF Wheelchair-3), Mike Denayer (ITF Wheelchair-47) en Gert Vos (ITF Wheelchair-142), onder leiding van Marc Grandjean, behaalden gisteren een vlotte overwinning tegen Spanje. De eerste wedstrijd ging tussen Vos en Francesc Tur (ITF Wheelchair-29) en de Spanjaard was veel te sterk voor Vos. De setstanden waren 6-0 en 6-2 in het voordeel van Spanje. Gérard had geen problemen met de nummer 1 van de wereld bij de junioren, Martin de la Puente (ITF Wheelchair-22) en won met 6-1 en 6-2. Het beslissende dubbelspel werd ook makkelijk gewonnen door Gérard en Denayer tegen dezelfde Spaanse spelers. Setstanden waren 6-0 en 6-2. Door deze overwinning blijven de Belgische rolstoeltennissers automatisch in wereldgroep 1 van de World Team Cup 2017.

De Belgische junioren eindigden op een verdienstelijke vijfde plaats. De BNP Paribas World Team Cup bij de heren werd uiteindelijk gewonnen door Frankrijk, die gastland Japan klopten op eigen bodem. Bij de dames won Nederland voor de 29ste keer en USA was de sterkste bij de junioren. Tenslotte won Australië de titel in de Quad divisie.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws