Home » Geen categorie » Mareen pakt derde enkeltitel, strandt met Kalaitzis in finale dubbelspel

Mareen pakt derde enkeltitel, strandt met Kalaitzis in finale dubbelspel

Mareen pakt derde enkeltitel, strandt met Kalaitzis in finale dubbelspel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Axana Mareen (ITF-137) heeft er een knappe week opzitten in Kolkata in India. Op het Grade 3-toernooi won ze de enkeltitel en ging ze met landgenote Victoria Kalaitzis (ITF-260) tot in de finale.

Mareen startte haar seizoen door drie toernooien te spelen in India. Met een verloren finale en kwartfinale was haar trip eigenlijk al geslaagd, maar afgelopen week zette de 16-jarige Mareen de kers pas echt op de taart.

Op weg naar de finale had Mareen enkel lokale meisjes ontmoet, maar die konden haar nooit veel in de weg leggen. Met dertien verloren games op vier wedstrijden maakte de Belgische belofte indruk. In de finale wachtte op papier echter de moeilijkste tegenstandster: derde reekshoofd Akanksha Bhan (ITF-158). In de tweede ronde was zij nog in drie sets te sterk gebleken voor Kalaitzis en dus was het aan Mareen om revanche te nemen.

Dat deed ze met verve. Vanaf de eerste set greep Mareen, zelf het eerste reekshoofd, Bhan bij de keel en ze liet daarna haar prooi nooit meer los. Met 6-1 en 6-3 pakte ze de titel. Voor Mareen is het de derde enkeltitel in haar carrière, maar wel de eerste van dit kaliber.

Ook in het dubbelspel ging het Mareen voor de wind. Samen met Kalaitzis werd ze er aangeduid als tweede reekshoofd, favorietenrollen die ze op weg naar de finale ook waarmaakten. In een beklijvende finale tegen de eerste reekshoofden, Kuan Yi Lee (ITF-134) en Mananchaya Sawangkaew (ITF-209) bleken ze echter net iets te kort te komen op de belangrijkste momenten. Na twee tiebreaks moesten ze toekijken hoe hun tegenstrevers met de titel aan de haal gingen. Het werd 6-7 (3) en 6-7 (2).

Victoria Kalaitzis - © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)
Victoria Kalaitzis – © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws