Home » Geen categorie » Mareen struikelt in halve finale van Dornbirn

Mareen struikelt in halve finale van Dornbirn

Mareen struikelt in halve finale van Dornbirn

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Axana Mareen (ITF-507) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het ITF-toernooi van Dornbirn (Grade 5). Op het Oostenrijkse tapijt moest ze in twee sets de duimen leggen voor de Zwitserse Svenja Ochsner (ITF-878).

Mareen stond in Dornbirn meteen op de hoofdtabel en mocht zich dankzij haar hoge ranking zelfs vierde reekshoofd noemen. In de eerste ronde kreeg ze een wildcard-speelster voorgeschoteld. De Servische Bojana Markovic (ITF-1565) leverde Mareen dan ook geen moeilijkheden op. Met 6-1 en 6-3 mocht ze door naar de tweede ronde.

Daar wachtte de Zwitserse Fiona Ganz (ITF-1289). Dit keer liep het niet zo vlot voor Mareen. Ze won de eerste set gemakkelijk met 6-2, maar verloor de tweede in een tiebreak. Een derde set zou beslissing brengen. Mareen kon gelukkig de touwtjes weer in handen nemen en plaatste zich met 6-4 voor de kwartfinale.

Het volgende hapje op het menu van onze 15-jarige landgenote, heette Arabella Koller (ITF-888). Mareen was echter meteen bij de les en scoorde met een eenvoudige 6-3 en 6-2 een plaatsje in de halve finale. Voor de tweede maal kreeg Mareen nu een Zwitserse gepresenteerd.

Svenja Ochser staat zowat driehonderd plaatsen lager op de rangschikking dan Mareen, maar dat verschil was in de eerste set nauwelijks te merken. Na heel wat felbevochten punten trok Ochser het laken met 7-5 naar zich toe. In de tweede set leek het een pak makkelijker te gaan voor de Zwitserse. Mareen kon geen vuist meer maken en moest toezien hoe Ochser zich met 6-1 plaatst voor de finale. Daarin neemt ze het op tegen landgenote Simona Waltert (ITF-462).

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws