Home » Geen categorie » Mareen stunt in Knokke, vier op acht voor de Belgen

Mareen stunt in Knokke, vier op acht voor de Belgen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis in Knokke (België, $ 15 000) heeft Axana Mareen (NG) voor een knappe stunt gezorgd tegen het vierde reekshoofd. Britt Geukens (WTA-538) ging verrassend onderuit. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mareen, die in februari pas 17 werd, stond voor een grote uitdaging tegen het vierde reekshoofd Quinn Gleason (WTA-650). De Belgische was echter niet onder de indruk en won met twee keer 6-3. Ze moet het in de tweede ronde opnemen tegen de winnares van de wedstrijd tussen Cindy Castille (WTA-1008) en Eugenia Ganga (NG).

De hoogst geplaatste Belgische, Geukens, moet vroegtijdig het toernooi verlaten. Zij ging met 5-7, 2-6 onderuit tegen de Zweedse Mirjam Björklund (WTA-996). Succes was er wel voor Mathilde Devits (WTA-1204) die zich vanuit de kwalificaties kon plaatsen voor de hoofdtabel. Zij versloeg een andere kwalificatiespeelster Ines Ibbou (WTA-1174) met 6-4, 2-6 en 6-2.

Mathilde Devits - © Birgit Dewulf
Mathilde Devits – © Birgit Dewulf

Er waren ook twee Belgische duels in de eerste ronde op maandag. Catherine Chantraine (WTA-744) was de betere van Michaela Boev (WTA-840) met 6-4 en 6-3. Chantraine moet het in de tweede ronde opnieuw tegen een Belgische opnemen. Devits wordt de nieuwe tegenstander. Eliessa Vanlangendonck (WTA-746) nam het op tegen Lara Salden (NG). Salden moest bij een 1-2 achterstand de handdoek in de ring gooien. Vanlangendonck neemt het in de tweede ronde op tegen Alice Rame (WTA-1022).

Wild cardspeelster Chelsea Vanhoutte (NG), 17 jaar, nam het op tegen de 16-jarige Zwitserse Leonie Kung (WTA-769). Kung kon winnen van de Belgische met 1-6 en 5-7.

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]

koen

koen

MEER NIEUWS