Home » Geen categorie » Mareen wint Belgisch duel van Meers, Chantraine out in Knokke

Mareen wint Belgisch duel van Meers, Chantraine out in Knokke

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis in Knokke (België, $ 15 000) heeft Axana Mareen (NG) het duel tegen Luna Meers (NG) gewonnen. Catherine Chantraine (WTA-744) was niet opgewassen tegen het eerste reekshoofd.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In een duel van de jonge talenten, moesten Meers en Mareen het tegen elkaar opnemen voor een plaats in de halve finale. Mareen haalde het hier met 3-6, 6-3 en 6-3 na iets meer dan twee uur tennis. Voor een plaats in de finale moet Mareen nu voorbij de Zweedse Mirjam Björklund (WTA-996). Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide speelsters.

Luna Meers - © Birgit Dewulf
Luna Meers – © Birgit Dewulf

In een andere kwartfinale stond Chantraine voor een moeilijke opdracht tegen het eerste reekshoofd. De Belgische kon stevig weerwerk bieden tegen Nina Alibalic (WTA-500) maar ging uiteindelijk na bijna twee uur spelen met 3-6 en 4-6 onderuit.

Later op vrijdag staat Mareen (NG) nog in de finale van het dubbelspel. Samen met Leonie Kung (WTA D-754) neemt ze het op tegen de eerste reekshoofden Luisa Stefani (WTA D-728) en Quinn Gleason (WTA D-650).

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]

koen

koen

MEER NIEUWS