Home » Geen categorie » Mats Wilander: “Murray is geen Big Four speler, er is geen Big Four”

Mats Wilander: “Murray is geen Big Four speler, er is geen Big Four”

Mats Wilander: “Murray is geen Big Four speler, er is geen Big Four”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Mats Wilander windt er geen doekjes om. In een interview met de Spaanse site La Tercera geeft de ex-nummer één zijn mening over hoe de Schot zich verhoudt ten opzichte van de andere toppers van zijn generatie. 

Wilander, de Zweedse ex-prof die zeven Grand Slams wist te winnen, werd gevraagd hoe zijn carrière er zou uitzien als hij tegen The Big Four moest spelen. The Big Four is een benaming voor de groep tennissers Roger Federer (ATP-2), Rafael Nadal (ATP-1), Novak Djokovic (ATP-6) en Andy Murray (ATP-3). Zijn antwoord was verrassend scherp:

“Er is geen Big Four, enkel een Big Three. Murray kan je niet vergelijken met de rest van die groep spelers. The Big Four concept werd gecreëerd omdat Murray altijd als vierde in de halve finale stond, maar de andere drie wonnen steeds”, aldus de 53-jarige Wilander.

“Je kan een speler die drie Grand Slams heeft gewonnen niet naast iemand plaatsen die er 12, 15 en 19 heeft gewonnen”, zei Wilander voor Nadal zijn zestiende Grand Slam won op de US Open.

“Het verschil is erg groot, hoewel er tussen Murray en de rest van de top tienspelers een groot gat zit.”

“Het spel evolueert erg snel”

Hij kwam ook nog terug op de oorspronkelijke vraag: hoe zou zijn carrière eruit zien als hij tegen de huidige toppers moest spelen?

“Je kan dergelijke scenario’s niet met elkaar vergelijken. Roger Federer is de beste uit de geschiedenis. Maar als we Federer vergelijken met de US Openkampioen van 2035, heeft de Zwitser geen kans. Het spel evolueert erg snel. Ik zou dus ook geen kans hebben gemaakt om ook maar iets te winnen.”

Federer is volgens Wilander de beste tennisser aller tijden. Maar voor wie heeft hij het meest bewondering?

“Nadal. Natuurlijk geeft Federer het beste van zichzelf in elke wedstrijd, maar dat zie je niet aan hem op dezelfde manier als bij Nadal. Nadal is 100% betrokken bij elke wedstrijd waarin ik hem heb zien spelen. Je kan zijn passie voor competitie en perfectie voelen.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws