Home » Davis Cup » Mauresmo gaat in zee met Franse speler en zegt Davis Cup vaarwel

Mauresmo gaat in zee met Franse speler en zegt Davis Cup vaarwel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Franse Tennisfederatie moet op zoek naar een nieuwe coach voor het Davis Cup-team. De Franse ex-tennisster Amélie Mauresmo zal volgend jaar een Franse speler coachen, en kan die rol niet combineren met die van teamkapitein.

Mauresmo had eerder toegezegd om Yannick Noah op te volgen als Franse Davis Cup-kapitein. De Française wordt echter de nieuwe coach van Lucas Pouille (ATP-32) die geen al te best seizoen kende. Pouille is verheugd over de samenwerking: “Ik ben erg blij, de ervaring van Amelie als speelster en als coach zullen me helpen om mijn doelen te bereiken. Ik ben ervan overtuigd dat we mooie resultaten zullen boeken.”

Lucas Pouille Davis Cup 2017 in Rijsel - © IMAGELLAN
Lucas Pouille – © IMAGELLAN

De rol van coach kan Mauresmo niet combineren met die van kapitein, er kwam kritiek van andere spelers op de “dubbele rol” van Mauresmo. De FFT verklaarde dat ze op zoek gaat naar een nieuwe kapitein.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden