Home » Davis Cup » Mayer komt eerste punt voor Argentinië halen in een kippenvelmatch tegen Darcis

Mayer komt eerste punt voor Argentinië halen in een kippenvelmatch tegen Darcis

Mayer komt eerste punt voor Argentinië halen in een kippenvelmatch tegen Darcis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nadat David Goffin (ATP-16) het eerste punt voor België had binnengehaald, was het aan Steve Darcis (ATP-64) om in zijn voetsporen te treden. Tegen Leonardo Mayer (ATP-39) werd het een uitermate spannende match, maar uiteindelijk bleek Mayer net dat tikkeltje sterker.

Darcis begon als underdog tegen de vijfentwintig plaatsen hoger gerangschikte Mayer. En in de eerste games moest Darcis er ook nog inkomen. Meteen in zijn eerste opslagspel kwam de Belg al 0-40 achter, maar net dan kwam hij volledig in de partij. Met gevarieerd tennis haalde hij alsnog de game binnen en kreeg hij even later ook zijn kansen. Beide spelers konden hun kansen echter niet benutten en zo bleef het in heel spannende games gelijk op gaan. Zowel Mayer als Darcis wouden niet buigen en zo moest een tiebreak beslissen over de eerste set. Daarin kon Mayer wel twee minibreaks forceren, en uiteindelijk bleek het derde setpunt na 75 minuten spelen het goede: 5-7.

Leonardo Mayer - © We Are Tennis
Leonardo Mayer – © We Are Tennis

Ook in de tweede set bleven beide spelers aan elkaar gewaagd. De breakpunten bleven wat meer beperkt, en de spelletjes gingen wat sneller vooruit. Darcis, die tot twee keer toe een probleem had met zijn veter, bleef echter standhouden en Mayer vond geen oplossingen. En dus moest er opnieuw een tiebreak aan te pas komen. Daarin nam Mayer al snel het voortouw met 0-3, een achterstand die Darcis nooit meer goed zou maken. Met 1-7 pakte de Argentijn ook de tweede set en nam zo een serieuze optie op het tweede punt.

Opschudding in de derde set dan. Nadat beide spelers samen maar liefst dertien breakpunten (waarvan tien voor Mayer) niet konden benutten, was de vierde breakkans voor Darcis wél de goede. Daarmee brak hij meteen ook het verweer van Mayer en met even later een nieuwe break liep Darcis uit tot 4-1. De eerste keer dat Darcis voor de set mocht gaan opslaan, liep het nog fout met een Mayer die met zijn twaalfde breakkans er eindelijk eentje benutte. Toen hij bij 5-4 echter opnieuw mocht gaan opslaan voor de set, liep het niet meer fout. Het eerste setpunt was meteen het goede: 6-4.

Supporters Davis Cup - © We Are Tennis
Supporters Davis Cup – © We Are Tennis

In de vierde set ging het nog goed tot 1-1. Daarna schakelde Mayer echter een niveau hoger en met een dure misser aan het net moest Darcis even later zijn opslag inleveren. Mayer liep uit tot 1-4 en 2-5. Hij werd nog wel even verzorgd aan zijn linkerbovenbeen, maar dat weerhield hem er niet van om even later de match uit te serveren: 3-6. Op die manier brengt Mayer de stand van deze ontmoeting ook terug in evenwicht: 1-1.

 

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws