Home » Grand Slam » US Open » McEnroe: “Kyrgios speelt geen vijf jaar meer als hij zo doorgaat”

McEnroe: “Kyrgios speelt geen vijf jaar meer als hij zo doorgaat”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ongelooflijk getalenteerd maar een berg issues. Nick Kyrgios (ATP-17) doet heel wat wenkbrauwen fronsen: in de negatieve en positieve zin. Zo ook bij John McEnroe die een waarschuwing voor de Australiër heeft. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Kyrgios verloor met een belabberde indruk in de eerste ronde van de US Open. Dit noopte McEnroe om nog maar eens zijn mening te uiten over de Australiër.

“Hij zal binnen de vijf jaar gedaan hebben met tennis als hij zo doorgaat”, aldus de 58-jarige ex-nummer één.

Dat belooft voor de Laver Cup waar John McEnroe ter elfder uur Kyrgios opriep om Milos Raonic (ATP-11) te vervangen voor Team World. McEnroe verkoos trouwens Denis Shapovalov (ATP-69) boven Kyrgios, maar was genoodzaakt om Kyrgios te selecteren wanneer Raonic wegviel.

“Ik ben niet toegewijd en zal dat niet worden”

Na de wedstrijd verklaarde Kyrgios dat hij niet toegewijd is aan het tennis en dat waarschijnlijk nooit zal zijn na zijn povere resultaten op de Grand Slams. Hij haalde de tweede ronde op de Australian Open en Roland Garros maar vloog er telkens uit in de eerste ronde op Wimbledon en de US Open.

“Er zijn spelers die meer toegewijd zijn dan ik. Zij willen telkens beter worden, ze streven elke dag om beter te worden. Ik ben niet zo iemand”, aldus Kyrgios na zijn wedstrijd.

“Ik ben nu meer toegewijd dan in Cincinnati. Daar speelde ik elke dag basketbal, twee uur per dag. Vlak voor mijn halve finale tegen Ferrer speelde ik nog een uur basketbal. Ik ging ijsjes eten, milkshakes drinken. Deze week was ik meer toegewijd, en toen begon mijn schouder pijn te doen.”

Het contrast met enkele weken geleden is groot. Hij haalde toen zijn eerste Masters 1000 finale in Cincinnati waar hij Rafael Nadal (ATP-1) wist te verslaan. Toen verklaarde hij:

“Stilaan raak ik terug waar ik moet zijn op het tennisveld. Ik genoot er niet meer van, ik wilde niet spelen. Externe zaken hadden gevolgen voor hoe ik me voelde. Het hield geen steek. Maar nu, ik verloor vandaag (van Dimitrov, nvdr.) maar ik voel me uitstekend. Ik voel me goed hoe het nu gaat”, aldus Kyrgios na zijn verloren finale in Cincinnati.

 

 

 

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER