Home » Geen categorie » McEnroe maakt verrassende keuze voor Team World op Laver Cup

McEnroe maakt verrassende keuze voor Team World op Laver Cup

McEnroe maakt verrassende keuze voor Team World op Laver Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De tweede editie van de Laver Cup zal dit jaar doorgaan in Chicago. Maandag werd de aftrap gegeven met Rod Laver, John McEnroe en Roger Federer (ATP-1). De keuze van McEnroe verraste. 

Vorig jaar was Team Europe nog de betere van Team World, maar dit jaar heeft Team World het thuisvoordeel. De tweede editie van de Laver Cup zal doorgaan in the windy city, Chicago, van 21 tot 23 september. De officiële aftrap werd maandag gegeven.

De Laver Cup spiegelt zich aan de overbekende Ryder Cup in het golf. Net als in de Ryder Cup worden teams samengesteld op basis van hun locatie. Zo nemen eind september zes spelers uit Europa het op tegen zes spelers uit de rest van de wereld.

Elk team bestaat uit zes spelers. Vier daarvan verdienen hun plaats op basis van hun ranking. De vier best geplaatste spelers, gebaseerd op de rankings na Wimbledon, worden automatisch geselecteerd. Daarnaast hebben de kapiteins de vrijheid om twee extra spelers te kiezen.

“Het is geen geheim dat Nick een van de meest getalenteerde jonge spelers op de tour is”

De kapitein van Team World heeft zijn keuze al klaar staan: Nick Kyrgios (ATP-20). Als Kyrgios niet hoog genoeg staat op de rankings, zal McEnroe zijn kapiteinskeuze aan hem geven.

“Hij is één van de meest gepassioneerde spelers, hij draagt het hart op de tong en ik kon niet meer van hem vragen dan wat hij vorig jaar heeft laten zien in Praag. Hij gaf het beste van zichzelf, zowel op het veld als voor het team. Hij is een ultieme teamspeler en ik wil hem in mijn hoek hebben”, aldus de lovende woorden van McEnroe.

In het verleden liet McEnroe zich nog negatief uit over de Australiër. Vorig jaar werd Kyrgios in allerijl geselecteerd voor Team World, nadat hij eerder werd gepasseerd door kapitein McEnroe.

“Mac en ik kwamen in het verleden niet altijd goed overeen maar hij was een fantastische kapitein, enorm veel respect daarvoor. Als Australiër is het natuurlijk een grote eer om op een event te spelen genoemd naar Rod Laver, een van de grootste spelers aller tijden. Maar het meest van al vond ik het fantastisch om met de jongens te spelen, we vormden een hecht team”, verklaarde Kyrgios op de lancering in Chicago.

Dat Team World een hecht team vormde, blijkt uit onderstaand filmpje.

 

koen

koen

Meer nieuws